YouScan + Uklon: як моніторинг соцмереж сприяє розвитку українського онлайн-сервісу виклику авто

Сьогодні, завдяки розвитку технологій, життя стало більш комфортним і зручним. Ми можемо замовити авто у декілька кліків на нашому смартфоні, а поїздка буде відстежена в застосунку. Однак є компанії, які вирішили не тільки забезпечити комфортні поїздки, але й змінити культуру міського життя українців завдяки технологіям та підсилити почуття національної гордості. Одна з таких IT-компаній - наш клієнт Uklon.

Команда Uklon не тільки дбає про комфорт своїх клієнтів під час поїздок, але й прагне долучити до своєї місії якомога більше людей. Компанія запустила Інклюзивний клас авто для людей з інвалідністю, а також регулярні донати на підтримку ЗСУ.

Команда Uklon вірить у те, що важливо слухати своїх клієнтів та покращувати свій сервіс і продукт. І це дуже резонує із місією YouScan, адже саме заради цього ми створюємо і розвиваємо свій продукт для моніторингу соціальних медіа.

Завдяки YouScan ми в режимі реального часу відстежуємо усі згадки Uklon на основних digital-платформах. Сервіс надає зручні інструменти для аналізу, збору та сортування згадок про компанію. Це дозволяє нам не лише швидко реагувати і не пропускати жодну інформацію, але й оцінювати реакцію користувачів на той чи інший інфопривід

Юлія Дрібко, SMM Lead в Uklon, поділилась, як саме робота з соціальними медіа впливає на розвиток бренду:

«Соцмережі — це голос бренду, такий собі «зв'язковий» між бізнесом та користувачем. Тому ми приділяємо велику увагу зворотному зв'язку від наших райдерів та драйверів. Він допомагає нам покращуватися та адаптовувати комунікацію під потреби нашого користувача. Чим більше запитів, тим більше у нас «поживи» для подальшої роботи.

А щоб цей зв’язок з користувачами залишався якомога тіснішим, ми відповідаємо практично на кожен запит і в найкоротші терміни — так, ніби відповідає не компанія, а друг, який в будь-яку мить може кинути все і прибігти на допомогу.

Для себе ми вибрали неформальний тон спілкування з мінімальним використанням шаблонних відповідей, бо кожен кейс унікальний, на який не може бути однакової відповіді. Та й нам подобається давати живий фідбек: заряджатися позитивом від користувачів, підтримувати, сумувати разом з ними, якщо щось іде не за планом, чи просто жартувати.

Крім того, ми використовуємо усі можливі канали, де наш є користувач, щоб чути кожну думку. Для нас вона є дуже вагомою і навіть в деякій мірі основоположною.

Адже нерідко запити від наших користувачів формують наш бренд. Ось, до прикладу, нещодавній кейс. У нашому сервісі з'явився новий варіант оцінки поїздки — Антиукраїнська позиція. Ці оновлення були доступні лише для частини користувачів та пізніше з'явилися у всіх. Зокрема на це вплинули і схвальні відгуки та велика кількість позитивних реакцій від наших користувачів у соцмережах.

Крім того, наші соцмережі впливають на теми, які ми висвітлюємо в комунікації. Наприклад, у коментарях та публікаціях під нашими дописами ми помітили, що для райдерів не завжди зрозуміла тема рейтингу в застосунку. Ми отримали запити на кшталт:

Відстежили, проаналізували та зрозуміли, що наші користувачі не знають, як працює рейтинг, на що він впливає та чому водії можуть знижувати його. Тож у результаті підготували комунікацію про це, щоб розповісти детальніше. У жартівливому форматі:

Та більш серйозному:

Соцмережі, безумовно, є одним із рушіїв бренду, адже дають швидкий та конкретний фідбек від користувачів щодо можливих покращень. Тож ми розглядаємо наші майданчики як живий організм, що допомагає нам рухатися вперед.»

Якщо ви ще не моніторите свій бренд у соцмережах і вам цікаво потестувати можливості YouScan, демодоступ можна отримати тут.

677