Youtube #Shorts: як використовувати для свого каналу короткі відео?

YouTube як будь-який майданчик хоче бути в тренді і створювати продукти, які цікаві користувачам.TikTok підірвав ринок форматом коротких відео і youtube хоче свій шматок пирога. Як ви вже знаєте Youtube зробив свою відповідь ТікТок і назвав це Youtube #Shorts 🧐

Це короткі вертикальні відео тривалістю до 1 хвилини, які мають у мобільному додатку Youtube окрему стрічку видачі. Первинно цей продукт був запущений в Індії, оскільки там був заблокований TikTok і з 18 березня запущений у США. В іншому світі зараз працює в Beta тесті, але незабаром вийде у відкритий доступ 🔺

Щоразу створюючи якийсь новий продукт Youtube завжди даємо йому додаткові охоплення і сам бустить просування авторів, які створюють такий контент.

Вже є вражаючий кейс YouTube каналу Jake Fellman, який на своєму новому каналі створював YouTube Shorts і за 7 місяців зміг зібрати 4,78 мільйона підписників. Тож якщо ви автор Youtube каналу або плануєте почати найближчим часом, то формат YouTube Shorts - це важлива частина для органічного просування у 2022-2023 році.

Ми багато експериментуємо зараз із цим форматом на каналах наших клієнтів.  І ось яких результатів у нас вийшло досягти:

Ви вирішили почати знімати Youtube #Shorts на вашому каналі. Що для цього потрібно робити?

У вас може виникнути резонне запитання:

- якого плану контент варто знімати і як підбирати теми?

Розгляньмо кілька підходів, які показали свою ефективність на практиці в нашій роботі:

Короткі відео родом з TikTok тому проведіть конкурентний аналіз там. Знайдіть акаунти, які знімають на схожі з вами теми. Обирайте авторів від 50к підписників. Ваша мета знайти відео, які набрали найбільше переглядів і їх варто взяти за основу для тем Youtube Shorts.

Youtube #Shorts створюється насамперед як розважальний і хайповий контент, тому ви можете зайти на Youtube каналу конкурента→Відео→Впорядкувати→найпопулярніші → ви теж можете брати їх як теми для Youtube Shorts - бо це 100% хайп, контент, який зайшов аудиторії.

✅ У довідці Youtube йдеться, що Shorts бере участь у глобальному пошуку на YouTube. Через короткий хронометраж Shorts не може конкурувати із середньочастотними запитами, і найдоцільніше знімати Shorts під низькочастотні запити.

Питання з коментарів або вкладки спільнота. Дуже часто вам як автору Youtube каналу підписники ставлять запитання. Коли питань сотні, ви вже можете не встигати відповідати на коментарі під відео.

Ви помічаєте, що вони повторюються і іноді питання бувають незначні, щоб на них записати довге відео. Саме відповіді на такі прості запитання ви й можете записати в Youtube Shorts.

✅ Evergreen контент - відповіді на болі цільової аудиторії. Ви знаєте типові запитання ваших підписників (клієнтів). Один Youtube Shorts - одна коротка відповідь.

Якщо вам цікавий практичний бік ведення Youtube #Shorts, то переходьте на сайт, щоб ознайомитися з кейсами та переліком послуг.

2810