Зарплати в IT

💵 Одним з найбільш обговорюваним та найменш прозорим питанням у IT є питання заробітної плати. Нижче ми наведемо реальні цифри з власного досвіду та на базі відкритих вакансій компаній-партнерів.

Отже, двома найбільш вагомими критеріями при формуванні фінансової компенсації є саме позиція / технологічний стек та досвід роботи (кількість років роботи на комерційних проектах).

Якщо пропозиції (тестувальник, розробник, проектний менеджер та ін.) ще зрозуміло, то щодо досвіду роботи у кожній компанії є свої критерії оцінки. Загалом, якщо ви маєте досвід до 1 року - ви Junior, 2-3 роки - Middle, 4-5+ років досвіду - можно вважати себе Senior’ом у данному напрямку.

📈 А тепер про реальний дохід, де склалася дуже цікава картина. Хоча на сайті найбільшого IT ком’юніті DOU наведені деякі цифри, наш досвід показує, шо справжня картина трохи інакша, а саме можна вважати що за кожен 1 рік комерційного досвіду роботи середньостатистичний розробник на більшості популярних технологіях заробляє $1000. І це правило працює для проміжку часу від 1 до, увага, 8-10 (!) років досвіду.

Маєш рік досвіду - отримуєш $1000, три роки - $3000, п’ять років реального комерційного досвіду - можеш розраховувати на $5000. Непогано, чи не так?

📌 Але слід мати на увазі, що це правило працює для дійсно кваліфікованих фахівців. Тож якщо ви ще не дуже впевнені у своїх знаннях, запрошуємо пройти один з курсів, які незабаром стануть доступними у нашій online-академії “314” та вийти на новий рівень знань та доходів!

277