Заявити про себе та звернути увагу на свої роботи — це вже гідна причина участі. Олександр Кузьмін, фіналіст CASES: Design Challenge

16 жовтня відбувся CASES: Design Challenge — фінал масштабного конкурсу графічного дизайну. Захід проходив за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine. В межах конкурсу дизайнери мали індивідуально протягом тижня виконати бриф (а саме — створити ключовий образ та серію концептуальних матеріалів з його використанням — цифрові матеріали для соцмереж, брендовану продукцію та фотозони), а фіналісти — ще й захистити його перед журі.

Кожен учасник мав можливість на свій розсуд обрати один із трьох брифів, які були розроблені спільно з Parimatch Ukraine:

  • Кампанія до матчу за участю футбольного клубу «Шахтар».
  • «Амбіційна команда», в якому дизайнери мали можливість створити брендовані матеріали для представлення команди та корпоративної культури бренду Parimatch на конференціях.
  • Let's Play, присвячений темі кіберспорту.

Призовий конкурс заходу склав понад 100 000 грн. Заявки подали 573 дизайнери з усієї України, а в фінал потрапили лише 10. 

Ми записали з ними інтерв’ю і попросили поділитись власними враженнями. У цьому інтерв’ю розмовляємо з Олександром Кузьміним, дизайнером з Одеси.

Олександр Кузьмін, фіналіст CASES: Design Challenge

Розкажіть про себе та свій шлях у графічному дизайні. З чого все почалось?

Моє захоплення графічним дизайном розпочалося ще у школі. Іноді у вільний час вечорами вивчав можливості Photoshop – повторював уроки з різних форумів.

Першим приголомшливим відкриттям стало те, що ти можеш змусити зникнути якийсь предмет із фотографії. Далі — складніші маніпуляції, наприклад, реставрація старих чорно-білих фото з альбому. І далі створення колажів і, навіть, макетів для друку на CD/DVD-дисках.

Поступове відкриття цих можливостей сильно підігрівало інтерес до подальшого вивчення цієї чудової програми.

Чому ви обрали такий напрямок дизайну?

Ще навчаючись у школі, я паралельно вступив до комп'ютерного коледжу, щоб точно визначитися з напрямком у житті. Я потрапив на комп'ютерний факультет, де одночасно викладали дизайн, об'єктно-орієнтоване програмування, бази даних, системне адміністрування. Окрім ООП, в принципі, всі предмети добре давалися, але задоволення отримував я тільки від одного — дизайну.

У коледжі я познайомився ще й з векторними редакторами, в яких можна було малювати логотипи чи робити іконки. А коли нас познайомили з flash-анімацією, моєму захопленню не було меж. Шлях був обраний остаточно.

І до сьогодні мій інтерес до дизайну не згас, тому що це така область, в якій не можна знати всього. Щодня ти можеш відкривати щось нове — наприклад, цікаве застосування функції або інструмента, який знаєш уже давно. І це круто.

Олександр Кузьмін, фіналіст CASES: Design Challenge

Як ви дізнались про змагання?

З поштової розсилки CASES. Мою увагу завжди привертає слово «конкурс» у заголовках. А тут ще й для дизайнерів, ще й всеукраїнський, ще й перший у своєму роді! Іншого варіанту не було, окрім як брати участь.

Що вас найбільше зацікавило в конкурсі?

По-перше, зацікавив відбір по портфоліо. Стало цікаво, чи я зможу його взагалі пройти. Не надто вірив, що пройду, бо я давно не оновлював портфоліо. Але, як кажуть, «Догнав не догнав, а погнатися можна». І після отримання заповітного листа із позитивною відповіддю відступати вже не хотілося.

В конкурсі можна було обрати три брифи: про клуб «Шахтар», кіберспорт та про команду бренду Parimatch. Який обрали ви і чому?

Обрав найближчу мені за духом тему — кіберспорт. Ігри завжди присутні у моєму житті. Наразі вже менше виходить грати, але з мого інформаційного поля вони не пропадають. Спостерігаю всі великі кіберспортивні події. Цей бриф мені вдалося розкрити краще, ніж інші, у цьому впевнений.

Які ваші враження про конкурс?

Команда CASES подарувала просто чудовий досвід участі у конкурсі. Все настільки було налагоджено та сплановано, що здавалося, що це вже не перший конкурс для них.

Зворотний зв'язок від початку і до кінця конкурсу тішив своєю швидкістю, а доброзичливість та чуйність людей на самому заході відразу ж прихилила до себе. Дякуємо команді CASES та всім причетним до конкурсу за це!

Чи радите ви подаватись на конкурс іншим дизайнерам?

Ось ви зараз читаєте про дизайнера з Одеси, про існування якого, швидше за все, вчора й не знали :) На мою думку, це вже гідна причина участі в подібних конкурсах — заявити про себе та звернути на себе та свої роботи увагу.

Всім натхнення <3


Якщо пропустили трансляцію, дивіться запис, як відбувався фінал конкурсу CASES: Design Challenge за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine.

1635