Челендж-батли змушують повірити у свої сили — Анна Блажнова, фіналістка CASES: Design Challenge

16 жовтня відбувся CASES: Design Challenge — фінал масштабного конкурсу графічного дизайну. Захід проходив за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine. В межах конкурсу дизайнери мали індивідуально протягом тижня виконати бриф (а саме — створити ключовий образ та серію концептуальних матеріалів з його використанням — цифрові матеріали для соцмереж, брендовану продукцію та фотозони), а фіналісти — ще й захистити його перед журі. 

Кожен учасник мав можливість на свій розсуд обрати один із трьох брифів, які були розроблені спільно з Parimatch Ukraine:

  • Кампанія до матчу за участю футбольного клубу «Шахтар».
  • «Амбіційна команда», в якому дизайнери мали можливість створити брендовані матеріали для представлення команди та корпоративної культури бренду Parimatch на конференціях.
  • Let's Play, присвячений темі кіберспорту.

Призовий конкурс заходу склав понад 100 000 грн. Заявки подали 573 дизайнери з усієї України, а в фінал потрапили лише 10. 

Ми записали з ними інтерв’ю і попросили поділитись власними враженнями. У цьому матеріалі розмовляємо з Анною Блажновою, дизайнеркою з Києва, яка посіла 2 місце у конкурсі.

Анна Блажнова, фіналістка CASES: Design Challenge

Розкажіть про себе та свій шлях у графічному дизайні. З чого все почалось?

З графічним дизайном я познайомилась, коли почала оформлювати курсові проєкти на архітектурному факультеті. Паралельно починала підробляти графдизайнером. 

Наразі я бренд-дизайнер, в мене є досвід роботи з промисловим дизайном, створенням айдентики з нуля, ребрендингом та IT-продуктом.

Чому обрали такий напрямок дизайну?

Щоб робити щось круто, неможливо займатись тільки одним. Мені подобається, що для дизайну треба мати надивленність з різних сфер.

Що вас найбільше зацікавило в конкурсі?

Мені подобається атмосфера таких змагань. Буває таке, що дизайнери вигорають, і такі челендж-батли у стилі голодних ігор можуть повернути їх до життя і змусити повірити у свої сили.

Анна Блажнова, фіналістка CASES: Design Challenge

В конкурсі можна було обрати три брифи: про клуб «Шахтар», кіберспорт та про команду бренду Parimatch. Який обрали ви і чому?

На карантині 2020-го дивилась багато летсплеїв на twitch). Тому обрала бриф про промо кіберспорту.

Які ваші враження про конкурс?

Мій респект за організацію, оповіщення по статусу на кожному етапі конкурсу та прописані брифи.

Анна Блажнова, фіналістка CASES: Design Challenge

Чи радите ви подаватись на конкурс іншим дизайнерам?

Так, звісно. Для дизайнерів це можливість отримати PR, спробувати себе у реальних дедлайнах, нових скілах. Джуніори можуть наповнити портфоліо та попрацювати з брендом з хорошим брендбуком та позиціюванням.


Якщо пропустили трансляцію, дивіться запис, як відбувався фінал конкурсу CASES: Design Challenge за підтримки генерального партнера Parimatch Ukraine.

1560