Найчастіші помилки, які ви точно робите: розвиток сторінки у Linkedin

Понад 67 млн компаній та 900 млн людей зареєстровані у Linkedin. Не маленька кількість, правда? І цифри лише зростатимуть, оскільки платформа стає все більш ефективною для розвитку особистого бренду та власної експертизи. Контенту все більше, виділятися все важче. У цій статті я зібрала найчастіші помилки, які часто роблять фахівці. Перевірте себе ⬇️ 

Нічого не публікувати. Як зрозуміти про що ж писати у тому Linkedin?

Спершу, визначте для чого вам взагалі потрібна сторінка?

  • Розвиток власного бренду
  • Закриття вакансій
  • Пошук лідів
  • Взаємодія з працівниками/клієнтами/партнерами

Перегляньте, які тематики та рубрики публікацій популярні серед вашої аудиторії.

Зараз соціальна мережа перетворюється у місце, де пишуть не лише про роботу, досягнення та експертність. Зустрічаємо більше публікацій про життя, саморозвиток, хобі; які допомагають знайти однодумців, відпочити, знайти нові ідеї для себе.

Тренуйте свою надивленість: спостерігайте, що публікують ваші конкуренти та розвинені сторінки. Погляньте, які публікації збирають найбільше вподобань та реакцій. Також, не забувайте слідкувати за особистими блогами у Linkedin. Далі від цього відштовхуйтесь щодо тематик та рубрик публікацій для вашої сторінки.

Перед тим як щось публікувати завжди питайте себе: що я хочу сказати цією публікацією? Чи буде вона корисна? Для чого ця інформація моєму читачу?

Ігнорувати алгоритми Linkedin

Які ж ключові критерії за яким соціальна мережа просуває публікації. Переглянувши аналітику та цікаві кейси, прикріпляю тези, про те, яка публікація буде краще ранжуватися та просуватися платформою:

  1. Якщо вона не порушує правила спільноти та не сприймається Linkedin, як спам контент
  2. З нею взаємодіють ваші контакти
  3. Релевантність та відповідність контенту до цільової аудиторії вашої сторінки
  4. З публікацією взаємодіє ваша розширена мережа (контакти контактів). На це впливає тема/мова тексту, ключові слова публікації, використання хештегів. Наявність відміток людей або сторінок компаній допоможе збільшити ці охоплення.
  5. Обговорення, яке створилося під публікацією. Чим більше людей беруть участь у дискусії, тим більше допис привертає увагу та органічно просувається у стрічці.

Що може сприйматися, як спам-публікація?

  • Надмірне використання смайлів або емодзі
  • Постійне створення опитувань, які спрямовані на збільшення кількості вподобань, коментарів або репостів
  • Повторювальні нерелевантні коментарі
  • Повторювальні публікації на сторінці (містять однаковий текст/фото)

Не використовувати Linkedin SEO

Загалом, принципи схожі з традиційними SEO-інструментами — використання ключових слів на бізнес-сторінці або особистому профілі допомагає нам підвищити видимість у пошуку. Релевантні слова у вашій назві сторінки, описі, публікаціях, статтях та хештегах сприяють появі вашого профілю у результатах пошуку для користувачів.

Як визначити ключові слова?

  1. Зробіть дослідження, що найчастіше шукає ваша цільова аудиторія у Linkedin. Для цього аналізуйте сторінки спеціалістів вашої галузі, конкурентів компанії, дописи у стрічці.
  2. Після проведення дослідження ви можете скласти перелік ключових слів, які найчастіше використовується цільовою аудиторією. Ці слова можуть включати професійні терміни, назви продуктів чи послуг, тематичні ключові слова тощо.
  3. Після того, як ви склали перелік ключових слів, важливо використовувати їх у вашому описі про себе, у публікаціях та статтях у Linkedin, а також хештегах. Це допоможе підвищити видимість вашого профілю та контенту серед вашої цільової аудиторії. 

Не коментувати публікації інших користувачів. Для бізнес-сторінок: ігнорувати згадки працівників/партнерів/студентів навчальних курсів

Хороший спосіб взаємодії — це реагувати на публікації вашої аудиторії, демонструвати вашу експертизу у коментарях та підтримувати дописи інших користувачів. Це сприяє органічному розвитку сторінки, збільшенню кількості підписників і підвищенню її видимості у пошуку.

Іноді саме коментування вашої стрічки дозволить більш органічно просувати свою сторінку у Linkedin, ніж активний постинг публікацій. Це стосується, як особистих сторінок, так і сторінок компаній. Будьте щирі та відкриті до підписників. Спілкуйтесь з ними, шукайте спільні точки дотику для розмов.

Не читати аналітику про тренди та новини платформи: публікую, аби було

Потрібно постійно моніторити бета-тестування та бути в курсі оновлень. Наприклад, знайшла нову аналітику від Metricool

Вони проаналізували 41 000 сторінок та понад 1 500 000 публікацій. Орієнтуючись на наведену нижче таблицю, ми можемо зрозуміти, які середні покази для публікацій вважаються ефективними.

Показники вимірювання ефективності у Linkedin (Metricool)

Який тип публікацій збирає найбільше охоплень? 

Середня кількість охоплень серед різних типів публікації Linkedin

Не дивно, що публікації-каруселі залишаються фаворитами серед аудиторії. Їх можна використовувати, коли ми розказуємо про кейс компанії або ж корпоративну культуру, хочемо висвітлити нашу експертизу з якогось питання. Публікації-каруселі підійдуть, як для бізнес-сторінок, так і для особистих профілів. Обмежень немає, варто лише креативити.

Які публікації збирають найбільше взаємодій користувачів? 

Середня кількість взаємодій серед різних типів публікації Linkedin

Як ми бачимо, публікації-каруселі залишаються найефективнішими для аудиторій акаунтів з різною кількістю підписників. Але з наведеної статистики в документі Metricool, найбільше репостів поки отримують саме текстові публікації. Тому нам залишається лише експериментувати та пропонувати різноманітний контент для читача.

Linkedіn є потужною платформою для розвитку власного бренду, нетворкінгу та пошуку роботи. Використовуйте різноманітні інструменти, не обмежуйте себе лише текстовими публікаціями та статусами: “Привітайте, я працюю на новій посаді”. Аналізуйте отриману аналітику та пропонуйте контент, який дійсно цікавить вашу аудиторію. Адже добре розвинутий профіль у Linkedin, може стати ще одною перевагою на співбесіді. Погоджуєтеся зі мною? 

1221