Як перемогти на хакатоні та залучити інвестиції від Parimatch Tech

27-29 листопада Parimatch Tech спільно з JKR Investment Group і Parimatch Foundation проводить другий 48-годинний онлайн Universal Sports & Games Hackathon Vol. 2. Подія призначена для розробників, фахівців з Data Science та Machine Learning, продакт- і проджект-менеджерів, дизайнерів, маркетологів, які хочуть реалізувати свою ідею у галузях технологій і геймінгу. Призовий фонд — до $6 000.

Напередодні заходу CASES поспілкувались з Олександром Фещенко, Head of Project Management Office в Parimatch Tech та експертним ментором Universal Sports & Games Hackathon Vol. 2, щоб дізнатись, як будуть оцінюватись проєкти, які перспективи вони мають, і чи реально залучити до $1 000 000 інвестицій від JKR.

Олександр Фещенко, Head of Project Management Office в Parimatch Tech

27 листопада відбудеться друга частина онлайн-хакатону #USGH, історія якого розпочалась у серпні цього року. Попри формат онлайну влітку подія привернула понад 400 учасників з 9 країн світу.

Universal Sports & Games Hackathon Vol. 2 — це хакатон на 48 годин, переведений в онлайн з огляду на пандемію. Ми обрали найбільш релевантні теми для створення власних продуктів:

  • Передбачення спортивних подій
  • Контент
  • Статистика
  • Маркетинг
  • Системи гейміфікації та лояльності

Для тих, хто ще не визначився з ідеями своїх власних продуктів, Parimatch Tech запропонує челенджі, за вирішення яких будуть спеціальні призи.

Хакатон — це як "виставка", в певному сенсі цього слова, де учасники показують, що вони вміють робити.

Олександр Фещенко, Head of Project Management Office в Parimatch Tech

Давайте поговоримо про можливості для учасників. В анонсах до події зазначено, що призовий фонд — $6 000. Але також вказано, що є можливість залучити до $1 000 000 інвестицій від JKR. Це буде канонічний пітчинг з можливістю раунду поза Universal Sports & Games Hackathon?

Parimatch Tech відкрита компанія з точки зору сприйняття пропозицій в холдинг. Якщо до нас приходять з крутою ідеєю, то чому б не продовжити співпрацю і перейти до пітчингу конкретних ідей? Я вважаю, що Universal Sports & Games Hackathon можна використовувати як майданчик для цього.

Чи планує Parimatch Tech робити пропозицію про роботу учасникам або використовувати їх напрацювання в своїх проєктах?

JKR Investment Group або Parimatch Tech шукають людей, які можуть робити цікаві проєкти, щоб інвестувати в спеціалістів, взяти їх до себе на роботу, запропонувати співпрацю за контрактом, або ж вкласти гроші в їх стартапи чи ідеї.

Наприклад, в контексті Universal Sports & Games Hackathon, круто, коли нам показують релевантну ідею і мають в ній експертизу, а ми про цю ідею не знали, або навіть не дивились у цьому напрямку. В цьому випадку, вважаємо, що там, де ми не маємо експертизи, вигідніше найняти команду професіоналів, які знають, як реалізувати проєкт. Це навіть класно, з точки зору, якогось свіжого погляду.

Universal Sports & Games Hackathon Vol. 1

Або, буває, можна знайти талановиту команду, де саме учасники виявляться цікавими, а їх проєкт — ні. В такому разі, ми пропонуємо інший формат співпраці.

Щоб ми продовжили спілкування або співпрацю з командами після хакатону, вони мають показати, що вміють працювати з ідеями. Адже, зараз ідея може бути не настільки цінною, як потенціал спеціаліста, який розуміє, як її розвивати.

Для подальшої співпраці рекомендую на хакатоні мати проєкт хоча б початкової стадії розвитку, з конкретними результати, де буде видно, як він може бути корисним для Parimatch Tech, і показати його “монетизацію”, де я маю на увазі зовсім не гроші, а широкий сенс (наприклад, покращення UX, збільшення LTV, або середньої тривалості сеансу на сайті).

Що потрібно знати проєктам, які реєструються на Universal Sports & Games Hackathon?

Певно, це продовжить минулу думку: хакатон — це подія, до якої краще прийти підготовленим, адже повинно бути розуміння, що ви збираєтеся робити, і хто ви, як команда. Така собі можливість зконцентрувати енергію і зусилля, щоб зробити частину проєкту.

Маю декілька порад:

  • Не варто сподіватися, що можна прийти без ідеї, реалізувати щось з нуля і потрапити у фіналісти. Обов’язково потрібна підготовка та команда людей, яка вже має спільний досвід у роботі з проєктами. Це полегшує і участь, і сприйняття порад та конструктивної критики для подальшої роботи.
  • Щоб вийти у фіналісти, учасникам, перш за все, потрібно звернути увагу на готовність їх продукту. Наприклад, наскільки він опрацьований, і чи можна його долучити до системи продуктів Parimatch Tech.
  • Всі учасники мають можливість знайти спеціалістів для подальшої роботи. Тому, потрібно всіх сприймати на рівних.

Розкажіть про головні помилки, які допускають учасники

Основна помилка — не розраховували час і сили. Трапляється, що команди доходять до фіналу з проєктом, коли він у них недопрацьований, на якійсь middle-стадії, і їм потрібен ще день для доробок. Але для хакатону це означає, що проєкт не реалізований.

Universal Sports & Games Hackathon Vol. 1

Друге — багато часу витрачається на обговорення і розмови, і менше на фактичну роботу. Краще намагатися просуватися в роботі, наприклад, ітераціями.

Хакатон — це більше про те, щоб намагатися зробити POC, потім MVP. Наприклад, якщо ви робите гру, не намагайтеся одночасно намалювати 10 рівнів, а потім багато персонажів, але при цьому не зробити елементарну ігрову механіку, щоб воно запрацювало. Краще, зробіть, умовно, один рівень, який працює, а потім, якщо у вас буде час, доробіть другий.

Universal Sports & Games Hackathon Vol. 2 відбудеться 27-29 листопада. Реєстрація на онлайн-хакатон закінчується о 17:00, 27 листопада. В цей же день о 18:00 учасники отримають завдання від партнерів і почнуть роботу над проєктами. Переможців визначать 29 листопада за підсумками наради журі — трансляцію будуть вести з київського івент-простору PMHUB.

2097