Огляд методів проєктування взаємодії

Проєктування інтерфейсу і процесу взаємодії з ним користувача — це дуже важливий етап створення продукту, який допомагає оцінити масштаб завдання та сформувати загальне уявлення про майбутню роботу.

На цьому етапі дизайнери можуть використовувати безліч різноманітних методик та інструментів для проєктування взаємодії. У цій статті ми розглянемо ті з них, які використовуються найчастіше.

Блок-схеми

Взаємодія користувача з інтерфейсом — це по суті послідовність дій, які допомагають йому досягти певної мети. Інакше кажучи, це алгоритм. Будь-який алгоритм можна описати за допомогою блок-схеми.

У блок-схемах кожна дія або процес позначається блоками різної форми, а порядок дій показаний стрілками. Це універсальний метод, у вигляді блок-схеми можна показати будь-яку послідовність дій. Наприклад, приготування яєчні:

На цій блок-схемі показаний процес реєстрації нового клієнта в системі:

Блок-схеми дозволяють швидко зобразити процес взаємодії на самому абстрактному рівні, не витрачаючи час навіть на схематичну візуалізацію інтерфейсу.

Історії для користувача (User Stories)

Історії для користувача — це метод опису вимог до системи, сформульованих у вигляді коротких пропозицій повсякденною мовою користувача. Вони допомагають зрозуміти, якими функціями системи люди користуються і з якою метою. Наприклад, чат в застосунку зазвичай використовують для відправки текстових повідомлень, але якщо ви запитаєте користувачів, то можете виявити, що вони хочуть пересилати не тільки тексти, а й, наприклад, фото або емодзі.

18
10706

This article not available in free version

To access it, select the comfortable option:
Full access week
For free
All features of the platform
are unlimited
Learn with us
from 500 ₴/mo.
Access to dozens of courses on graphic design, web design, UI/UX and frontend
Choose a plan