Принципи зручності для текстів в інтерфейсах

Тексти та написи є важливим інструментом забезпечення зручності інтерфейсів. При цьому вони є водночас компонентом змістовної, функціональної та естетичної складової інтерфейсу.

В багатьох дизайнерів часто виникає спокуса сказати, що тексти — не їхня турбота. Типу, вони відповідають лише за дизайн, а текстами хай інші опікуються. Але користувачі сприймають цифрові продукти в комплексі та не поділяють для себе дизайнерське оформлення та текстовий зміст.

Ну а помітна граматична помилка зіпсує його загальне враження від продукту. І від дизайну також.

Іноді дизайнерам доводиться брати на себе задачу копірайтера. Але це не єдина причина, чому корисно розуміти, як слід підходити до текстів для інтерфейсів. Часто саме дизайнер першим бачить, як тексти виглядають в реальному макеті. До того ж, буває, що вам просто не передали своєчасно потрібний текст, а макет здати все одно потрібно.

В цьому матеріалі ми підготували добірку корисних порад щодо підготовки текстів для інтерфейсів, що допоможуть зробити проєкт зручнішим.

Ключові рекомендації щодо текстів в інтерфейсах

Використовуйте гротескні шрифти для інтерфейсних елементів

Гротескними називають шрифти без зарубок. І для роботи з дизайном інтерфейсів вони підходять набагато ліпше, якщо мова іде про розміщення написів у формах, в меню, на кнопках тощо.

4
6939

This article not available in free version

To access it, select the comfortable option:
Full access week
For free
All features of the platform
are unlimited
Learn with us
from 500 ₴/mo.
Access to dozens of courses on graphic design, web design, UI/UX and frontend
Choose a plan