В якій послідовності проходити курси з дизайну на Креативній Практиці

У Креативної Практики зараз є 10 курсів, присвячених дизайну. Початківцям буває складно розібратися в усьому їхньому розмаїтті й зрозуміти, які курси їм будуть корисні та в якому порядку їх варто проходити. У цьому матеріалі ми намагатимемося прояснити це питання.

Напрямки дизайну

Дизайн — це дуже широка дисципліна, яка має безліч напрямків, від графічного та вебдизайну до ландшафтного й промислового дизайну. Наразі курси Креативної Практики охоплюють 4 напрямки:

Абсолютно не обов'язково з самого початку вибирати, який напрямок дизайну ви хочете вивчати. Перші кроки у будь-якому разі будуть однакові: треба розібратися з теоретичними основами дизайну й навчитися працювати з дизайнерськими програмами.

Типи курсів

Усі курси Креативної Практики можна розділити на два типи: фундаментальні та інструментальні:

  • Фундаментальні курси націлені на те, щоб розібратися в теорії дизайну за тим чи іншим напрямком.
  • Інструментальні курси допомагають опанувати конкретні дизайнерські програми.

Фундаментальні курси

Основи дизайну

Базовий курс для тих, хто прагне опанувати графічний дизайн. В ньому ми розповідаємо про основні поняття та принципи композиції, кольорознавства, типографії, стилістики та дизайн-процесу. Курс містить лише теоретичні модулі.

Дізнатися більше курс.

Основи вебдизайну

Ще один базовий курс, який більше розповідає про особливості дизайну в Інтернеті. Ми розберемо анатомію вебсайтів, розглянемо їхні типи, вивчимо історію галузі та опануємо ключові принципи зручності.

Дізнатися більше курс

Графічний дизайн. Композиція

Цей курс розкриває основні поняття графічного дизайну: що таке композиція, які бувають види композиції, яким законам вона підкорюється та як робити дизайн естетичним, гармонійним та збалансованим.

Дізнатися більше курс.

UX/UI. Проєктування та дизайн інтерфейсів

Ґрунтовний курс з теорії та практики створення графічних інтерфейсів. Ви ознайомитеся з історією графічних інтерфейсів, навчитеся проводити UX-дослідження, проєктувати та створювати інтерфейси, а також дізнаєтесь, як робити їх зручними для користувачів.

Дізнатися більше курс.

Інструментальні курси

Робота з Photoshop

Photoshop — це класичний інструмент дизайнера. У цьому курсі ви познайомитесь з його інтерфейсом, а потім покроково розберетеся з головними можливостями цього фантастичного графічного редактора.

Дізнатися більше курс.

Робота з Figma

Figma — це найбільш застосовуваний редактор для роботи як із сайтами, так і з інтерфейсами. Працює він через браузер, тож з ним можна взаємодіяти в будь-якій операційній системі. Курс допоможе вам опанувати Figma та навчить на повну використовувати усі її можливості.

Дізнатися більше курс.

Робота з After Effects

After Effects — це обов’язковий супутник кожного моушн-дизайнера. Але працедавці дедалі частіше очікують і від вебдизайнерів, і від графічних дизайнерів володіння цим інструментом. В цьому курсі ми розбираємо ключові базові можливості цього редактора та пояснюємо, як зробити свою роботу в ньому ефективною та зручною.

Дізнатися більше курс.

Робота з Illustrator

Adobe Illustrator — обов’язковий інструмент в арсеналі графічного дизайнера. Тут як ніде зручно створювати логотипи, ілюстрації, інфографіку, іконки та й взагалі будь-яку векторну графіку. Цей курс познайомить вас с його можливостями та навчить корисним прийомам.

Дізнатися більше курс

Оптимальний маршрут для будь-якого початківця

Незалежно від того, який із напрямків дизайну ви хочете вивчати, радимо для початку пройти три базові курси, саме в такому порядку:

Після цього варто вже замислитися, який напрямок вам цікавіший:


Можливо вам стане в пригоді: Стаття «Хто є хто: креативні фахівці»

В цій статті ми спробували розібратись із тим, які в креативних компаніях працюють фахівці, а також окремо розглянули те, які задачі доручають дизайнерам відповідно до їхнього профілю, та в яких креативних компаніях імовірніше за все трапляються подібні фахівці.

3087