Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» оновив свою айдентику

Основою нової айдентики стала впізнавана шахівниця візуальних редакторів і абстрактна бірюзова фігура. Над дизайном працювала команда агенції Hexagon та дизайнерка Маша Дмітрова.

У своєму запиті до дизайн-партнерів команда фествалю просила не лише показати спадковість і послідовність, а й відповісти на запитання про зв’язок фестивалю із духом часу — тим, як прекрасне проростає навіть під час війни.

На думку команди фестивалю Hexagon і Маші Дмітровій це вдалося — вони вирішили не використовувати швидкоплинні символи нашої доби, а змістити акцент на інтерпретацію без визначеного образу. «Молодість» — майданчик для режисерських дебютів, перших кіноспроб. Незаповнене тло візуального редактора — це ґрунт творчості та її невизначеність. Фігура, що проростає на цьому тлі — це і є її результат, що народжується у синтезі.

«Минула айдентика, на наш погляд, про передчуття кризи, а наша про її проживання та лімінальність. Ми не хотіли втілювати це через очевидні образи, щоб не підривати суспільні настрої естетизацією війни та кризи, що може бути недоречним. Тому передача «духу часу» в нас не графічна, а концептуальна. Ми раді, що айдентика непогано грає візуально, гнучка та про неї цікаво розповідати», — коментує команда проєкту.

51-й кінофестиваль «Молодість» відбувається за підтримки Офісу Президента України. Попри повномасштабне вторгнення росії в Україну команда вирішила провести фестиваль в нових умовах — вдалося зберегти майже всі основні програми КМКФ.

Джерело: MMR

673
CASES
Україна, Київ