22 березня в Україні стартує Європейський тиждень цифрової грамотності

З 22 по 28 березня року пройде Європейський тиждень цифрової грамотності — щорічна інформаційна кампанія, яка проводиться з метою розвитку у людей цифрових навичок. Цього року Міністерство цифрової трансформації України разом з партнерами вирішило долучитися до цієї ініціативи й впровадити комунікаційну та освітню кампанію з цифрової грамотності в рамках національного проєкту Дія.Цифрова освіта.

Мета Європейського тижня цифрової грамотності — надихнути та навчити людей цифрових навичок. Це важлива задача, адже 42% громадян ЄС не мають базових цифрових навичок. В Україні, за даними 2019 року, ця цифра ще більше — 53%. Але ж сьогодні цифрова грамотність важлива так само, як вміння писати, читати й говорити. Від рівня цифрової грамотності залежить не лише комфорт проживання в країні цифрових сервісів, а й конкурентоспроможність кожного громадянина, вміння опиратися фейкам та дбати про свої дані онлайн. 

Тиждень цифрової грамотності проводиться у коворкінгах, громадських центрах, школах, університетах, бібліотеках та інших місцях по всій Європі. За 2010-2020 роки до події долучились понад 1 300 000 учасників. 

Чотири основні теми цьогорічної кампанії:

  • Базові цифрові навички та медіаграмотність
  • Кодування, STE(A)M та штучний інтелект
  • Просунуті цифрові навички та працевлаштування
  • Цифрова культурна спадщина

Через пандемію COVID-19 цього року пропонується зосередитись на проведенні подій в онлайні.

Долучитися до кампанії може кожен — як партнер, організатор власного заходу та, звичайно, як учасник. Щоб додати свою подію на європейську карту та потрапити у програму українських подій у Facebook, необхідно заповніти гугл-форму. Також кожен охочий може використовувати для в участі кампанії її дизайн-материали.

Інформацію про активності в рамках Європейського тижня цифрової грамотності можна буде відстежувати в соцмережах за хештегами #AllDigitalWeek2021 та #AllDigitalWeekUkraine.


Джерело: Міністерство цифрової трансформації.

676
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно