5 днів на креатив: як Banda та BetterMe створили на карантині ситуатив

BetterMe, екосистема додатків для турботи про здоров’я з понад 50 млн. завантажень, у партнерстві зі Snapchat звернулися до креативної агенції Banda з запитом на комунікаційну кампанію.

У зв’язку з вимушеною самоізоляцією у людей з’явилась потреба та час на медитацію й тренування вдома. Ціль кампанії — створення вірусного креатива для платформи Snapchat, для додатків BetterMe Home Workout і BetterMe Meditation.

Команда BetterMe вже давно сповідує принцип Fail fast & cheap, а зараз саме час шукати нестандартні рішення. Те, що створили ми разом з Banda, це радикально новий підхід до просування Health & fitness додатків. Ми робимо продукт для мас-маркету, наша комунікація має бути проста та зрозуміла широкому загалу. Вдалось знайти хороший інсайт, зрозумілий кожному, й зробили це за рекордно короткий час.

Вікторія Репа, CEO & co-founder BetterMe

За нових умов роботи, на стратегію, створення креативу та усі стадії погодження у команди було усього за 5 днів. За цей час команда встигла не тільки запропонувати багато ідей, але й самотужки записати кілька саундтреків для музичного супроводу анімації та змонтувати їх.

Ми з командою як раз переформатували роботу й активно штормили ситуативні ідеї для різних брендів. Тому як тільки нам написали BetterMe, це був perfect match. Стратеги одразу ж накидали кілька гіпотез. А вже наступного дня нам вдалося затвердити стратегію з клієнтом і забрифувати креативну команду. Тож фактично на стратегію пішло 2 дні. Така швидкість нас дуже драйвила, а задача, яка перед нами постала насправді була близькою команді: багато хто з нас активно медитує і намагається підтримувати себе у формі під час карантину.

Настя Маркова, Head of Strategy в Banda

Ідея Meditation Brain — для додатку BetterMe Meditation

У стресових ситуаціях, таких як карантин, наприклад, наш мозок перетворюється на настирливого говіркого монстра. Як тільки ми намагаємося заснути або сфокусуватися, ніби вмикається якийсь тумблер. Мозок зненацька намагається згадати слова забутої пісні або передбачити майбутнє людства, висуває шалені теорії або нав’язує нам панічні думки, що чіпляються одна за одну. Якщо твій мозок теж вчиняє саме так, не варто на нього сердитися. Просто заспокой його з медитацією від BetterMe.

Ідея Catchy Body — для BetterMe: Home Workout & Diet 

Усі зараз кажуть про те, що не можна торкатися обличчя. Але, виявляється, що люди не можуть просто так взяти та припинити це робити. Тому ми пропонуємо їм альтернативу — інші частини тіла, яких можна і навіть треба торкатися. Якщо взятися за сідниці, біцепси, ноги й дати їм трошки уваги, вони стануть пружними. Руки самі так до них і потягнуться.

Banda та BetterMe на власному прикладі показали, що створити креатив від ідеї до перших лайків за 5 днів можливо. Нові умови ринку змушують нас діяти швидше та оптимізувати робочі процеси. Весною 2020 всі ми певною мірою стартап: дій швидко — мисли нестандартно.

4180
Banda Agency
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно