5 українських організацій отримали грант найбільшої програми ЄС «Креативна Європа»

Нещодавно стали відомими результати конкурсу «Проєкти міжнародної співпраці 2020» програми ЄС «Креативна Європа». Даний конкурс підтримує проведення транснаціональних проєктів співпраці у секторі культурних та креативних індустрій у період до чотирьох років.

Фінансування отримала організація Інтерньюз-Україна на проєкт "ARTIFAKE: Art Invades Fakes”, який вона буде реалізовувати разом з організаціями з Вірменії та Польщі. Це вже друга українська організація-лідер проєкту. Минулого року був підтриманий проєкт “European Design Upgrade: Transnational Capacity Building” від K.Fund.

Крім того, програмою були підтримані ще чотири проєкти, де організації з України є партнерами:

  • “Tbilisi Architecture Biennial — What do we have in Common”, платформа «Тепле Місто». Країни: Грузія, Македонія, Україна, Німеччина. До речі, це продовження проєкту “Tbilisi Architecture Biennial”, який був підтриманий програмою у 2018 році.
  • “Modernism for the Future 360/365”, Інститут стратегії культури. Країни: Литва, Бельгія, Україна, Чехія
  • “B.R.A.N.D. NEW — Business, Relations, Audience, Narration, Digital for the NEW music world”, "Арфові барви". Країни: Німеччина, Австрія, Люксембург, Україна
  • “FACE to FAITH”, Jam Factory Art Center. Країни: Німеччина, Фінляндія, Чехія, Україна, Італія, Польща

Загальний бюджет обраних проєктів за участі українських організацій складає більше 1 млн. євро.

Конкурс «Проєкти міжнародної співпраці» є одним з найбільших в межах підпрограми «Культура» програми ЄС «Креативна Європа». У період з 2014 по 2019 рік на нього було виділено понад 230 млн. євро (73% від всього бюджету підпрограми). Конкурс має дві категорії: маломасштабні проєкти (мінімум 3 партнери з різних країн програми «Креативна Європа» та до 200 000 євро на проєкт) та великомасштабні (мінімум 6 партнерів та до 2 000 000 євро на проєкт).

Всього цього року на конкурс було подано 391 заявки, з них 321 — на маломасштабні проєкти міжнародної співпраці та 70 — на великомасштабні. За цим конкурсом всього було підтримано 113 проєктів на загальну суму 47 127 894 євро. З них: 93 маломасштабні проєкти (17 359 091 євро) та 20 великомасштабних проєктів (29 768 803 євро).

Найбільше обраних проєктів було пов’язано з нарощуванням потенціалу, розвитком аудиторії та міжнародною мобільністю.

Також принагідно нагадуємо, що 2 липня 2020 року Національне бюро програми ЄС «Креативна Європа» в Україні та Український культурний фонд організовують Третій міжнародний ярмарок грантів у сфері культури. Щорічне проведення Ярмарку стало доброю традицією та ефективним майданчиком для спілкування між грантодавцями та представниками культурних і креативних індустрій, які перебувають у пошуку фінансової підтримки для своїх культурних проєктів та ініціатив в Україні. Інформаційні партнери –– Громадський Простір та Ресурсний центр ГУРТ.

761
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно