50 музикантів із 8 країн об'єдналися заради створення альбому із соціальним меседжем

У жовтні три студентки Eastern European Music Academy креативно підтримали польських жінок у їхній боротьбі із забороною абортів. Дівчата-музикантки з Польщі, Угорщини та Естонії об’єдналися і створили сингл-маніфест жіночої сили «Don’t Play the Fool». Пісня увійде до міжнародної компіляції Eastern European Music Academy’s Compilation 2020. Вона побачить світ 30 листопада 2020 року й буде складатися з 5 треків.

«Пісня «Don’t Play the Fool» — це голос усіх польських жінок по всьому світу, яких ігнорує польський уряд. Саме ця ситуація сиділа в мене в голові, коли я писала пісню. Я розуміла, що маю написати якийсь сильний і колючий текст, щоби підтримати та мотивувати дівчат відстоювати свої права. Люди в Польщі звуть цю ситуацію війною. Це дійсно війна. І я дуже пишаюся тим, що в нас стільки людей виходять на вулиці, щоби показати свою незгоду. Польські жінки змінюють історію країни тут і зараз. Вони будуть боротися і вони переможуть. Саме тому я вважаю, що ця пісня — одна з найважливіших у моїй кар’єрі. Вона присвячується героям!» — пояснює Каро Глазер (Karo Glazer) із Польщі, вокалістка, композиторка та продюсерка пісні.

Сингл «Don’t Play the Fool» від Karo Glazer & Zsüd вже можна послухати на всіх стрімінгових платформах.

Цьогоріч Eastern European Music Academy зібрала під своїм крилом 50 музикантів та менеджерів із 8 країн. Разом вони не тільки поглиблювали знання про музичний бізнес і писали музику, а й підтримували колег по всьому світу. Зокрема, під час протестів у Білорусі та Польщі.

«Ми дуже пишаємося підсумком нашої онлайн-академії. Спочатку нашим головним завданням було підвищити фаховий рівень студентів у музичному бізнесі під час пандемії. У підсумку ж наш проєкт виріс у дещо більше. Тепер це не просто «однокласники», а вже музична родина. У ній усі підтримують одне одного й разом переживають ті шалені події, які відбуваються у світі. Нашою Академією ми не тільки допомагаємо покращити музичний світ, а і змінити наше європейське суспільство в цілому,» — говорить Альона Дмуховська, співзасновниця Music Export Ukraine та співкураторка Академії.

Eastern European Music Academy — перший навчальний і нетворкінг-проєкт, що об’єднує цілий регіон. Зараз він допомагає музикантам і музичним менеджерам пережити концертну кризу та навчитися заробляти в нинішніх шалених реаліях. Тут студенти знаходять колег та однодумців для подальшої міжнародної співпраці.

Ментори Академії — музичні професіонали з усієї Європи, які мають досвід роботи з великими лейблами, успішно розвивають власний музичний бізнес або є представниками міжнародних союзів і музичних асоціацій.

Eastern European Music Academy 2020 організовується консорціумом із 8 організацій із 8 країн: Music Export Ukraine (Україна), MONOKEY (Литва), Tak Brzmi Miasto (Польща), Budapest Showcase Hub (Угорщина), Music Export Latvia (Латвія), Mastering the Music Business (Румунія), Music Estonia (Естонія), Mediacube (Білорусь). Технічний партнер: Pibox (Україна/Фінляндія).

Eastern European Music Academy підтримує Європейський Союз за програмою House of Europe.

484
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно