Спілка українських аніматорів представила некомерційний проєкт «60. Втрачені скарби»

Спілка українських аніматорів УАнімА в межах програми #UkraineEverywhere Українського інституту представила некомерційний проєкт «60. Втрачені скарби». Проєкт реалізували у форматі гри.

«Наша арт-гра розповідає про незвичайних жінок, що жили в  шістдесятих роках минулого століття, про українських жінок-художниць, які протистояли тоталітарній системі й боролися за свої права та можливість творити.

У Радянському Союзі завдяки «відлизі» шістдесятники бунтували в першу чергу на культурних теренах, але також їх об’єднувало національне питання. Поступове усвідомлення русифікації, маргіналізації української культури викликало активний спротив.

Проєкт «60. Втрачені скарби» дає можливість здійснити подорож у часі, зануритись у пошуки втрачених скарбів мистецтва та відчути себе частиною спільноти інтелігентів, які протистояли тоталітарній системі.

Ця історія про неймовірних жінок, які змінювали світ навколо і не боялися протистояти тоталітарній системі. «Хуліганок» у мистецтві, які не хотіли підкорятися нудним стереотипним образам, притаманним радянському мистецтву, і творили власний яскравий шлях.

Їх об'єднували любов до України, патріотизм, усвідомлення своєї просвітницької місії, а нас буде об’єднувати спільна історія, яку ми створимо вже сьогодні», — розповідає команда проєкту

Проєкт реалізується Українською Анімаційною Асоціацією у рамках програми Ukraine Everywhere Українського інституту.

Джерело: прес-реліз

1025
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно