68,5% українців готові працювати за більшу зарплату, жертвуючи соціальним пакетом

Робота без додаткових можливостей (страхування, оплата навчання, компенсація проїзду, бонуси тощо) з більшою зарплатою чи робота з додатковими можливостями, але без високої заробітної плати? Ми вирішили дізнатися, що ж оберуть українці. Результати дізнавайтеся в опитуванні пошукачів, яке провів сайт із пошуку роботи Jooble.

Пріоритети у виборі роботи

84,8% пошукачів повідомили, що найважливішим критерієм для них під час вибору роботи є саме рівень заробітної плати.

У топ-3 також увійшли: команда та місце розташування. До того ж пошукачі відзначили керівника й можливість кар’єрного росту. Найменше голосів зібрали страхування, оплата навчання, компенсація проїзду, бонуси та цікаві завдання.

Додаткові можливості, які найважливіші під час вибору роботи

Більшість пошукачів (52%) обрали саме бонуси як найбільш важливу додаткову можливість для них. Далі голоси розділилися між компенсацією вартості проїзду, страхуванням, оплатою навчання, безплатним проживанням, безплатним харчуванням та путівками (в порядку спадання).

Що обрати: нове місце роботи з такою ж зарплатою та додатковими можливостями чи нове місце роботи з вищою заробітною платою, але без соціального пакета?

68,5% українців готові обрати роботу з більшою заробітною платою, але без соціального пакета (страхування, оплата навчання, компенсація проїзду, бонуси тощо). 31,5% опитаних обрали б роботу з такою ж заробітною платою, але з додатковими можливостями від роботодавця.

Дослідження провели аналітики Jooble на основі опитування 1132 українських пошукачів у період із 15 жовтня по 17 листопада 2021 року. Jooble провів анкетування пошукачів із галузей виробництва, освіти, медицини, державного сектору, будівництва, готельно-ресторанної сфери, IT, логістики, фінансових установ, роздрібної торгівлі, аграрного сектору, логістики та інших. 54,9% опитаних спеціалістів мають 7+ років професійного досвіду, 26,9% — 3+ років досвіду та 18,2% — до 3 років. Згідно з опитуванням Jooble, більшість респондентів, а саме 55% працюють на поточному місці 3 роки й більше, водночас 25,8% працюють на поточному місці менше ніж рік. 8,8% працюють на поточному місці 2 роки й більше, а 10,3% працюють 1 рік і більше. 

Анкетування було анонімним та складалося з 9 запитань із запропонованими варіантами відповідей та можливістю написати власний варіант у деяких запитаннях, щоб розширити межі відповідей та дати респонденту можливість виразити свою точку зору. Статистична похибка вибірки не перевищує 3%.

8486
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно