Стартап з українськими засновниками Aegiq залучив фінансування понад £3.5 млн

Стартап Aegiq з українськими засновниками, який займається розробкою квантових фотонних технологій, отримав інвестиції від об'єднання інвесторів, очолюваного High-Tech Gründerfonds, за участі Deepbridge Capital та бізнес-ангелів. Разом із наявним фінансуванням від Innovate UK, сід-інвестиції збільшують загальний обсяг фінансування Aegiq до понад £3.5 млн ($4.8 млн).

Команда Aegiq (зліва направо): Андрій Ямшанов, CFO; Максим Січ, CEO; Скотт Даффервіль, CTO

Технологічна платформа Aegiq створює можливості для новітніх наукових досліджень в галузі квантової фізики і технологій. Ця технологія також буде використана для розробки нового покоління квантових комунікацій, включаючи передачу квантових ключів (QKD), а також для масштабних квантових обчислень. Aegiq отримав фінансування для кількох проєктів, підтриманих Quantum Technologies Challenge в Innovate UK (підрозділ UK Research & Innovation), загальна вартість яких перевищує £20 млн. Фінансування включає QT Assemble — інтегровану програму квантових технологій та багатомільйонний грант Innovate UK для розробки безпечного квантового зв’язку для волоконно-оптичних і супутникових застосунків.

«Побудова надійних і масштабованих мереж для квантової ери є стрижнем, який необхідний, щоб по-справжньому втілити в життя вплив квантових технологій. Саме це ми розробляємо в Aegiq. І ми раді, що High-Tech Gründerfonds і об'єднання інвесторів підтримують наше бачення. Наша запатентована однофотонна технологія, та новий підхід до інтегрованої оптики, дозволять нам запропонувати квантові комунікації нового покоління. Інвестиції на чолі з High-Tech Gründerfonds, поряд з іншими грантами, які ми отримали, підтримають наші дослідження та розробку», — коментує Максим Січ, CEO Aegiq.

1623
Aegiq
Великобританія
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно