Агенція Be—it Health and Social Impact запустила «турботливу» кампанію для старших рідних

Агенція Be—it Health and Social Impact презентувала кампанію «365 днів турботи» для україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». В основі кампанії — прості щоденні поради для турботи про здоров’я старших рідних під час COVID-19. 

За результатами дослідження, яке у межах кампанії «365 днів турботи» провели Gradus Research, люди старшого віку турботою вважають зустрічі (72 %) та спілкування (72 %) зі своїми рідними, а також поради про здоров’я (54%). Водночас 48 % опитаних віком 25–45 років хочуть більше піклуватися про своїх рідних, аніж зараз, але їм не вистачає грошей (70 %) та часу (40 %). Саме тому ідея кампанії «365 днів турботи» — дати людям прості та дієві поради на кожен день, щоби спростити турботу про рідних.

«Ми максимально «спростили турботу», щоб переконати молодих людей піклуватися про своїх рідних ще частіше. Адже, як показало дослідження, для молоді турбота "не по кишені", бо вони ототожнюють її з витратою великої кількості часу та грошей. Водночас для старших людей турбота здебільшого означає спільне проведення часу. І щоб побудувати місток розуміння, ми пояснили українцям віком 25—45 років, що, приміром, нагадати мамі поміряти тиск чи запитати дідуся про його студентські роки — це дуже просто і дуже важливо. І це теж турбота!», — поділився думками креативний директор агенції Be—it Health & Social Impact Максим Кузьменко.

Для лончу кампанії 4 червня агенція заснувала День турботи про рідних й створила зону турботи у парку Шевченка в Києві. Протягом дня відвідувачі могли безкоштовно зробити листівку зі своїм фото для рідних із турботливою порадою про здоров’я та відправити її у будь-який куточок України. Завдяки партнерству з Укрпоштою, кожен лист був позначений особливою маркою. ЇЇ дизайн агенція розробила спеціально для запуску проєкту.

«4 червня у Нідерландах відзначають День бабусь та дідусів. Коли ми працювали над ідеєю публічного лончу проєкту «Діємо для здоров’я» та кампанії “365 днів турботи”, зрозуміли, що було б класно заснувати й в Україні День турботи про старших рідних. Наступний крок — придумати, який унікальний досвід може отримати людина для себе та своїх рідних під час лончу кампанії у парку Шевченка, — розповідає про ідею створення зони турботи керуюча партнерка Be—it Health & Social Impact Наталя Ольберт-Сінько. — Не в усіх наших батьків, дідусів із бабусями є смартфони. А ось поштова скринька є у кожного. Тому ми створили фотозону із порадами, які відгукнулися майже кожному. Фотографії одразу можна було надрукувати та надіслати листом із найтурботливішою маркою в Україні. Протягом дня ми нарахували близько 100 фотографій! Десятки листів буде надіслано, але це ще не завершення історії, далі буде!».

Поради можна знайти у соціальних мережах проєкту та Центру громадського здоров’я МОЗ України, а також на сайті кампанії «365 днів турботи».

Комунікаційна агенція Be―It Health & Social Impact — партнер україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я». Мета проєкту — зменшити тягар хвороб та запобігти передчасній смертності українців від неінфекційних захворювань.

Люди з неінфекційними захворюваннями (цукровий діабет, серцево-судинні захворювання) мають більше ризиків тяжкого перебігу COVID-19. 

684
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно