AI HOUSE. Перша в Україні екосистема штучного інтелекту й машинного навчання

Мета AI HOUSE — надавати актуальну освіту молодим талантам у сфері штучного інтелекту та машинного навчання (AI & ML) й створити єдине ком’юніті, де експерти, таланти та ідеї поєднуються задля побудови продуктових AI-стартапів в Україні. Зініціювали проект ​Сергій Токарєв​ і ​​Ден Дмитренко — партнери компанії Roosh, що бере на себе фінансування. Операційним керуванням AI HOUSE займається Богдан Пономар, який раніше був відповідальним за впровадження стратегічних завдань Ciklum спільно з засновником компанії.

«Сьогодні студенти починають вивчати ML тільки на третьому курсі, водночас працюють уже з другого, тим самим перемикаючись на інші мови програмування. Ми хочемо відкрити студентам можливість вже з другого курсу розвивати свої AI-проекти, дати знання та навички, фінансування та наш нетворк. Ми робимо одне велике ком’юніті, де досвідчених професіоналів будемо запрошувати менторами до проектів студентів. AI HOUSE буде проводити регулярні офлайнові ML-буткемпи, олімпіади, гостьові лекції від експертів, хакатони та запускати школи за різними напрямами в машинному навчанні», — ​Богдан Пономар​​, CEO проекту.

AI HOUSE вже домовився про підтримку з боку Reface, Pawa й ZibraAI. Також проект має намір співпрацювати з провідними університетами України. Партнерство підтвердили й такі вищі навчальні заклади, як-от Український католицький університет, Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, НТУУ «КПІ» ім. Ігоря Сікорського і Національний університет «Львівська політехніка».

«Крім провідних університетів, ми хочемо прилучити до нашої ініціативи професіоналів із різних сфер. Нині серед учасників є підприємці, професори, технічні фахівці, інвестори. Таким чином кожен із них може поділитися своєю унікальною експертизою з нами для того, щоб зробити AI HOUSE місцем не тільки для молодих талантів, а й для досвідчених спеціалістів. Ми будемо проводити заходи, на яких професіонали з різних сфер зможуть обмінюватися знаннями, останніми технологічними рішеннями та ідеями. Це має дати величезний поштовх для розвитку не тільки технічним фахівцям, а й продуктовим. Саме таких спеціалістів зараз не вистачає для розроблення успішних продуктових компаній в Україні. Для них ми теж плануємо запустити нашу школу наступної весни», — Ден Дмитренко, один з ініціаторів проекту.

AI HOUSE передбачив для експертів регулярні мітапи, воркшопи й технічні конференції за участю міжнародних дослідників і вчених. Проект вже підтримала низка експертів, серед яких:

  • Володимир Кулешов — доцент у Корнелльському університеті, співзасновник і CTO Afresh
  • Олександр Романко — професор Торонтського університету, викладач в Українському католицькому університеті та Київській школі економіки
  • Олесь Петрів — CTO Reface
  • Борис Працюк — CTO Pawa
  • Альберто Бетелла — бізнес-ангел, експерт та адвайзер кількох компаній та установ, зокрема Європейської комісії
  • Геннадій Газін — бізнесмен, голова Genesis Philanthropy Group

«Значних результатів у побудові подібних екосистем наразi досягли в Німеччині та Франції. Ми амбітно плануємо забрати лідируючі позиції у Європі. Кількість і рівень технічних фахівців України точно дозволяє нам це зробити. Чого зараз не вистачає — так це співпраці. Для розкриття потенціалу ML необхідний спільний підхід та формування всеукраїнської мережі машинного навчання. Завдяки нашій унікальній платформі, фінансуванню, підтримці виняткових підприємців та інженерів-далекоглядникiв ми зможемо змінити існуючі та створити нові галузі промисловості», — Сергій Токарєв, один з ініціаторів AI HOUSE.

Першим кроком побудови новітньої екосистеми штучного інтелекту стане запуск безкоштовної ML-школи, анонс якої буде зроблено в середині жовтня.


1001
AI HOUSE
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно