Alight створили Insta-маску віртуального концертного світла для зірок шоу-бізу

Компанія Alight разом зі студією Bottarga створили Insta-маску віртуального концертного світла. Метою даного фільтру було показати специфіку роботи компанії — створення світлових шоу на концертних майданчиках. А також, дати користувачам можливість відчути себе у проміннях концертного світла так, якби вони були на сцені прямо зараз.

У масці є 5 кольорових схем, які часто використовують художники по світлу у шоу. Ефект працює на 2 камери за алгоритмом відбиття променів від світлих об’єктів на фоні. Його унікальність — працює вдень та вночі.

В результаті активності, за 2 тижні з маскою познайомилось 330 тисяч користувачів Instagram.

Серед них артисти: Олексій Потапенко, Настя Каменських, Вал Бебко з The Hardkiss, Світлана Тарабарова, Іван Марунич, Марта Адамчук, режисерка Катя Царик, продюсер Big Entertainment Show 1+1 media Володимир Завадюк, makeup artist Слава Чайка та інші.

«Карантин застав концертну індустрію, як бізнес, першим і не відпускає досі. Відсутність концертів та фестивалів наштовхнули на створення віртуального світла, яке буде завжди з тобою в кишені.

Разом із колегою, Станіславою Таран, ми почали реалізовувати стратегію комунікації з аудиторією в digital, що нетипово для категорії бізнесу нашої компанії. Тому ми кайфуємо, що вийшло стати першим не нудним технічним підрядником в Україні, хто розробив AR-ефект та знайомить аудиторію з мистецтвом концертного світла» — Світлана Гребенюк, директорка з комунікацій компанії Alight.

«При створенні цього фільтру ми зіткнулися з проблемою — в Інстаграм масках не можливо проявляти світло іншим способом, крім як "віртуального віддзеркалення" від вже наявних об'єктів. Ми вирішили цю проблему за допомогою використання ефекту розмиття та екстраполяції світлих 2D-текстур заднього фону. Для створення цього ефекту ми побудували складну алгоритмічну послідовність з патчів, а також використали спеціальний код на JavaScript. А для того, щоб проміння не засліплювало користувача — використовується ефект сегментації, де контури людини автоматично вирізаються на передній план. Таким чином промені світять ніби із-за спини людини» — В'ячеслав Сірман, засновник студії AR-ефектів Bottagra.

1185
Alight
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно