alyona alyona отримала премію Європейського Союзу MMETA і виступить у студії Deezer у Франції

Українська реперка alyona alyona стала лауреаткою премії Music Moves Europe Talent Awards 2021 — щорічної нагороди ЄС у сфері популярної сучасної музики. Крім того, співачка отримала найбільше голосів публіки у додатковій номінації Public Choice Award, тобто здобула подвійну перемогу.

Премія ММЕТА співфінансується програмою «Креативна Європа» і відзначає нових артистів, які презентують сьогоднішнє і майбутнє звучання Європи.

Церемонія нагородження ММЕТА відбулася в онлайн-форматі, ввечері 15 січня, на платформі Nite Hotel. Її ведучою стала колишня учасниця гурту Spice Girls — британська співачка Melanie C. Згідно рішення експертного журі з представників Spotify, BBC Radio 1, Estragon Club і Melt! поряд з alyona alyona премію одержали ще 7 нових європейських артистів: Inhaler (ie), Julia Bardo (it), Lous and the Yakuza (be), Melenas (es), Rimon (nl), Sassy 009 (no) і Vildá (fi).

Усі вони були нагороджені грошовими призами у розмірі 10 000 євро і пакетом підтримки для розвитку кар’єри від партнерів премії. А alyona alyona, як лауреатка номінації Public Choice Award, отримала додаткові 5 000 євро і запрошення зняти лайв-сесію у студії Deezer у Парижі.

Премія MMETA відбулася втретє. У порівнянні з англо-американською музикою, загальний відсоток музики, що походить з континентальної Європи, відносно невеликий. Тому щорічна премія ЄС Music Moves Europe Talent Awards покликана пришвидшити міжнародну кар'єру нових європейських артистів. Серед її попередніх переможців були Rosalía, Meduza, Bishop Briggs, girl in red і Pale Waves.

Music Moves Europe

Музика — один із найпопулярніших видів мистецтв, який яскраво демонструє культурне різноманіття Європи. У рамках Music Moves Europe реалізуються ініціативи Європейської комісії, що допомагають європейському музичному сектору процвітати. Відповідно, премія Music Moves Europe Talent Awards, яка співфінансується «Креативною Європою» — програмою ЄС для підтримки сектору культури та аудіовізуальних технологій — прагне сприяти креативності, різноманітності та конкурентоспроможності музичної індустрії в Європі.

Організатори премії

Премія Music Moves Europe Talent Awards організована ESNS і Reeperbahn Festival у партнерстві з Yourope, Independent Music Companies Association (IMPALA), International Music Managers Forum (IMMF), Liveurope, Live DMA, European Music Exporters Exchange (EMEE), Digital Music Europe (DME), у медіа-партнерстві з European Broadcasting Union (EBU), за підтримки голландського Міністерства освіти, культури і наук, провінції Гронінген і міста Гронінген. Нагородження реалізується у тісній співпраці з Європейською комісією та за фінансової підтримки «Креативної Європи».

842
MMEA
Нідерланди
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно