Американська дизайн-компанія купила український стартап

Український стартап Flawless App офіційно приєднався до американської компанії Abstract, дизайн платформи для швидкого відстеження змін у дизайн файлах.

Flawless App створили двоє українців — Ліза Дзюба та Ахмед Сулайман. Ахмеду було лише 19 років, коли разом з Лізою у квітні 2015 вони запустили стартап. Тоді інструментів для ефективної комунікації між дизайнерами та розробниками майже не було. Українці прагнули змінити це і допомогти командам випускати digital-продукти швидше та ефективніше. 

За час існування стартапу, команда створила ряд продуктів для дизайнерів та розробників. Серед них – macОS додаток Flawless App, що використовують тисячі мобільних розробників по всьому світу для уникнення візуальних помилок у мобільних додатках, Reduce для стискання великих дизайнерських файлів та Flawless Feedback для перевірки й коментування існуючих iOS додатків. Продуктом української компанії користуються розробники з Uber, Basecamp, Disney, eBay, Nike, Qiwi, Spotify та інших компаній. Також важливим напрямком для стартапу був розвиток активної ІТ-спільноти навколо цих продуктів.

З 2015 року команда запустила кілька майданчиків для комунікації зі своєю спільнотою та керувала найбільшою open-sourse колекцією дизайн інструментів, “Awesome Design Tools” з більше ніж 2000 дизайн продуктів. Проекти Flawless були номіновані на Product Hunt Golden Kitty Awards, та їх кофаундер, Ліза Дзюба, отримала нагороду Product Hunt Maker of the Year Runner Up. Також Ліза стала першою жінкою серед ІТ-підприємців в Україні, яка побудувала технічний стартап і продала його американській компанії.

При цьому команда стартапу завжди залишалась невеликою — всього 5 людей, та продовжувала будувати стартап без зовнішніх коштів впродовж перших трьох років. У 2018 році вони отримали ангельські інвестиції від Олександра Косована, засновника та СЕО MacPaw. В той самий час Flawless пройшов у відомий європейський акселератор — Techstars London.

Тепер команда Flawless розпочинає новий шлях. Пліч-о-пліч з інженерними, продуктовими та маркетинговими командами в Abstract, вони будуть працювати над розробкою Abstract SDK та над розширенням спільноти розробників.

908
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно