Американская группа Slenderbodies сняла клип в колонии строгого режима под Киевом

В колонии строгого режима в Киевской области сняли клип для американской группы Slenderbodies на трек Arrival. Актерами клипа стали заключенные, которые отбывают наказание колонии. Их выбирали путем кастинга, который проводился в месте заключения. Клип снимала летом украинская студия 23/32 Films в коллаборации с английским Pulse Films UK.


Нам написали колеги з Лондона і запропонували зняти нестандартний відеопроєкт, де локацією є тюрма, а в кастингу беруть участь справжні в’язні. У нас була ідея: зруйнувати всі стереотипи про місця позбавлення волі та людей, які там перебувають. Водночас ми розуміли всю соціальну відповідальність.

Даша Дерягина, продюсерка 23/32 Films


Коли почали кастинг, біля актової зали зібралося близько 50 чоловіків. Цікаво було всім, але не всі могли взяти участь у проекті «по понятіям». Ми викликали їх по одному, ставили перед камерою і просили відповісти на питання про мрії, цінності та власне життя, граючи три емоції: радість, злість/агресію та байдужість. Парадоксально, але кожен третій в’язень мріяв стати актором театру або кіно, кожен другий говорив про любов до сім’ї, але жоден не міг висловити емоцій, навіть якщо дуже хотів.

Даша Дерягина, продюсерка 23/32 Films

Деньги, которые команда заплатила за съемки в тюрьме, потратили на закупку стройматериалов и ремонт здания тюрьмы. По словам Даши Дерягиной, продюсерки 23/32 Films, все было прозрачно и закупки материалов они делали вместе с начальником колонии.

За два тижні після зйомок нам зателефонував начальник в’язниці та сказав, що багатьох хлопців неможливо впізнати: їхня поведінка і соціально-моральні установки змінилися. У багатьох з’явилася мета. А були й такі, що за кілька місяців після зйомок проекту достроково вийшли за зразкову поведінку. Сьогодні ми намагаємося підтримувати спілкування з в’язнями. Найближчим часом плануємо поїхати на побачення, передати їм одяг на зиму.

Даша Дерягина, продюсерка 23/32 Films

Источник: the-village.com.ua.

2046
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно