Amnesty International та Platfor.ma відкривають Музей справедливості онлайн

До міжнародного Дня прав людини Platfor.ma спільно з Amnesty International відкрили Музей справедливості. Це онлайн-музей, у якому з 10 грудня кожен охочий може дізнатися про історію боротьби людства за свої права та допомогти захистити тих, чиї права порушуються прямо зараз.

Музей створено для того, аби привернути увагу до найбільшої правозахисної події – Марафону написання листів, яку щороку проводить Amnesty International.

Музей Справедливості має п’ять залів, кожен із яких присвячений одному з аспектів боротьби за права людини. У залі «Артефакти боротьби» можна дізнатись про одні з найвідоміших подій з історії правозахисту – від ухвалення Декларації прав людини до славнозвісного виступу Мартіна Лютера Кінга, подивитись архівні фото та відео.

Зала «Ікони справедливості» розповідає про п’ять персон, імена яких стали символами боротьби за права людини, а також дозволяє уявити, які листи могли би написати ці люди і що могли би сказати нам сьогоднішнім.

Зала «Історії успіху» доводить – спільними зусиллями вдається змінити хід історії та добитися правди для людей, які страждають від несправедливості. Тут кожен відвідувач може прочитати сім історій людей, яких вдалось врятувати від нечесного суду і добитися для них змін на краще.

Зали «Тест на справедливість» та «Механізм боротьби» присвячені цьогорічним героям та героїням Марафону написання листів. Це історії восьми героїв і героїнь, які потребують суспільної підтримки саме зараз. У Музеї пропонують усім відвідувачам і відвідувачкам стати частиною боротьби за справедливість і підписати лист на підтримку людей, які потребують її прямо зараз.

Марафон написання листів – це щорічна глобальна правозахисна подія Amnesty International, що проводиться напередодні Міжнародного дня прав людини. Торік акція отримала 7 мільйонів реакцій прихильників (листів, репостів, ретвітів). У межах Марафону усі небайдужі можуть виступити на захист прав чоловіків та жінок із різних країн, підписуючи онлайн-петиції до урядів, а також надсилаючи листи солідарності героям та героїням кампанії.

Цьогоріч ними стали Халед Драрені, арештований за журналістську діяльність; Валерія Сікал, яка першою в Україні наважилася розповісти про сексуальні домагання на військовій службі; Насима Аль-Сада, ув’язнена за захист прав жінок; Ґуставо Ґатіка, який втратив зір через поліцейське насильство; Меліке Балькан та Озгюр Гюр, що перебувають під загрозою ув'язнення за захист прав ЛГБТІ та інші люди, які потребують підтримки й допомоги. У Музеї справедливості це можна зробити усього за один клік. 

658
Платформа
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно