Balbek Bureau спроєктувала довідник порад щодо створення доступного середовища для інклюзивних груп населення

Український архітектор, засновник balbek bureau Слава Балбек та його команда створили довідник порад щодо створення доступного середовища для інклюзивних груп населення. У ньому вони адаптували державні будівельні норми України В.2.2-40:2018 Інклюзивність будівель і споруд. Довідник доповнили ілюстраціями та авторською графікою.

Мета проєкту — допомогти дизайнерам, архітекторам, будівельникам, менеджерам та власникам будівель знаходити певні рішення, що даватимуть можливість усім людям комфортно користуватися простором без додаткової допомоги.

«Оскільки місія balbek bureau – проєктувати соціально-сталі простори, ми звернули увагу на проблему доступності середовища для маломобільних груп населення», — розповідає Слава Балбек«Соціально-сталі – це такі, що сприяють добробуту суспільства. Шляхом розуміння потреб людей від місць, де вони живуть, працюють чи перебувають, ми об'єднуємо дизайн фізичного простору з соціальною складовою».

У першій частині довідника зібрано поради щодо універсального підходу проєктування будівель для доступу маломобільних груп населення, а у другій – інклюзивну адаптацію середовища для людей з вадами зору та слуху.

«Цей проєкт, як випускна робота невеликої ініціативної групи, яка працюватиме над подібного типу проєктами і надалі. Ми — команда архітекторів, дизайнерів, стратегів, маркетологів, юристів та фінансистів, які цінують, захищають та розвивають середовище, в якому живуть. Нам подобається знаходити проблеми, аналізувати їх та розв’язувати. Ми хочемо робити міста України комфортнішим для їх мешканців, зважаючи на історичну та культурну спадщину. Наша команда готова постійно працювати над покращенням умов для розвитку суспільства та мотивувати до цього інших», — пояснює Слава Балбек.

SIDAA / Social Impact Design and Architecture — це інституція дизайну навколишнього середовища, що продовжить роботу над соцільними проєктами для України з точки зору дизайн-мислення.

Джерело: медіа-кіт проєкту SIDAA

2590
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно