Banda Agency представили ребрендинг для Favbet та беттінгової індустрії

banda розробили новий брендинг для Favbet, які захотіли змінити сприйняття себе та всієї категорії. Для величезної кількості людей ставки на спорт сприймалися чимось напівпідпільним, а агресивно-маскулінна реклама букмекерів відштовхувала та тільки сильніше заганяли індустрію в «андеграунд». banda спробували по-новому розказати людям, про що беттінг насправді.

Поговорив з аудиторією про рекламу та асоціації з категорією, стало зрозуміло, що основним бар’єром індустрії була занадто нав’язлива, кричуща та азарто-орієнтована реклама букмекерів. Людям не хотілося асоціювати себе з беттінгом. Тому було вирішано звернутися до них, тільки не через крик і тестостерон, а через новий візуальний стиль.

В першій комунікації оновленого Favbet ми зосередились на двух меседжах, які поєдналися в ролик-ретроспективу про найдавніше людське заняття — ігр:

  • Ставки — це насправді про глибину вражень. Ставити треба для того, щоби спорт було цікавіше дивитися. Від ставки інтрига посилюється, а кожен небезпечний момент сильніше перехоплює подих. Звичайно класно, якщо ти ще й виграєш у кінці, але головне — емоції.
  • Ставки існують із найдавніших часів. Напевно, вони з’явилися одночасно з виникненням спорту, суперництвом і вболіванням. Тож задовго до того, як реклама завела ставки кудись в андеграунд, беттінг був невід’ємною частиною перегляду.

По-спортивному елегантна айдентика

Щоби потрапити в поле зору аудиторії, яка не любить крику, айдентика Favbet також мала змінитися. banda хотіли зробити бренд по-спортивному елегантним і при цьому візуально динамічним. Так зявилась ідея протистояння спортсменів через протистояння шрифтів. Макети будуються на двох максимально різних за характером шрифтах. Їхнє протистояння в дизайні символізує протистояння двох команд або спортсменів, на яких можна зробити ставку.

Функціональність айдентики

Раніше фірмовими кольорами були синій і червоний. В них не вистачало контрасту та спортивної насиченості. Також старі макети були перевантажені іншими кольорам, які робили Favbet неоднорідним і строкатим. В процесі залишили брендовий синій, але зробили його більш насиченим і благородним. У парі з ним працює яскрава та візуально-зухвала маджента. Також тепер є тільки один додатковий колір — м’ятний. Його Favbet буде використовувати у діджитал-комунікації. Логотип не змінювався, щоб не втрачати впізнаваність, досягнуту за пару останніх років активної комунікації. Проте він став набагато більш варіативним. Його можна вільно форматувати та додавати на макет так, як найбільш зручно для композиції. Так бренд став візуально сучасним, у ньому з’явилася спортивна енергія.

Новий Favbet — це по-спортивному елегантний, розумний і людяний букмекерський бренд


1761
Banda Agency
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно