Бренд CHERESHNIVSKA та діджитал-студія FFFACE представили перше в Україні fashion-шоу з AR-декораціями

7 лютого в рамках Ukrainian Fashion Week No Season 2021 відбувся перший показ у доповненій реальності, який представив бренд CHERESHNIVSKA спільно з діджитал-студією FFFACE.ME.

Колекцію «Гіперболізовані структури» презентували у новому для України форматі fashion-шоу з об’ємними AR-декораціями, над якими працювала сет-дизайнерка Love Curly.

Оскільки у цьому сезоні Ukrainian Fashion Week повністю пройшов онлайн, глядачі змогли побачити трансляцію fashion-шоу на фоні симбіозу інтер’єру Мистецького Арсеналу та об’ємних цифрових декорацій, натхненних лукбуком бренду.

Організатори підкреслюють, що шоу закріпило потенціал digital-декорацій для демонстрації fashion-івентів, адже у 2021 AR-технології — не просто іміджевий хід, але й повноцінна альтернатива сценічному оформленню. Такі декорації знижують витрати матеріалів на їх виробництво, що повністю відповідає трендові на свідоме споживання.

Оскільки зараз більшість показів відбувається без глядачів, питання створення декорацій переноситься в іншу площину. Зараз важливо, щоб було гарно не на майданчику, а в кадрі, який побачить глядач. Доповнена реальність круто розв’язує цю задачу, дозволяючи створювати атмосферу без витрат на фізичний продакшн і без кордонів для фантазії. Можна додавати літаючих роботів-акробатів, трибуни античного амфітеатру або навіть спалахи камер.
Для глядача все буде виглядати як живе, а бренд зможе уникнути додаткового фізичного виробництва, що прекрасно збігається з ідеєю про відповідальне споживання.

Дмитро Корнілов, співзасновник та CEO діджитал-студії FFFACE.ME

Поняття стійкої колекції – це не лише про матеріали з яких вона виготовлена. Обдумуючи концепцію fashion-шоу в рамках Ukrainian Fashion Week, ми мали на меті зробити з одного боку показ видовищним, а з іншого – абсолютно sustainable (стійким). Ми шукали інноваційне рішення, яке б виконувало обидві задачі. Так народилася ідея декорацій, яку для нас змогли реалізувати BE SUSTAINABLE!, FFFACE.me та сет-дизайнерка Love Curly. Зазначимо також, що це справді видовищний і новий формат для України.

Дизайнерка бренду CHERESHNIVSKA Анастасія Розова

Колекція «Гіперболізовані структури» наголошує на різноманітності сенсорних відчуттів.

Натхненням для CHERESHNIVSKA стала творчість Пола Нягу (Paull Neagu), румунського художника, який сповідував сприйняття не стільки очима, як на дотик. Його роботи Розова побачила у лондонському Tate Museum. Це вже друга колекція бренду у концепті свідомого споживання. Матеріали — старі речі із секонд-хендів, стокові та вінтажні тканини.

Показ є частиною проєкту BE SUSTAINABLE!.

Українські дизайнери все частіше діджиталізують свої колекції. Наприклад, торік бренд FINCH спільно зі студією FFFACE.ME представили напівцифрову колекцію одягу з елементами доповненої реальності в рамках No Season Ukrainian Fashion Week.

Гості показу змогли побачити та активувати на своїх девайсах за допомогою Instagram-сторіз по 3 віртуальних лука, що доповняли різноманітною динамікою футболки й худі з нової колекції.


Джерело: прес-релiз. 

1168
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно