Бренд FINCH створив колекцію у форматі AR спільно з 12 сучасними митцями

Український бренд одягу FINCH поєднав art & tech у проєкті FINCH ART SHOW. 12 образів нової колекції дизайнери створили разом з міжнародною командою художників, серед яких — відомі на весь світ Влада Ралко, Володимир Будніков, Маріанна Холленштайн. 

«Приміряти» на себе дизайнерський одяг може кожен охочий: завдяки технології доповненої реальності українська студія FFFACE.ME перетворила образи #finchARTshow на 12 фільтрів, доступних в Instagram. Затестити всі 12 AR-фільтрів можна у вкладці «Фільтри» в профілі бренду FINCH у соцмережі.

«Коли у лютому 2020 ми провели перший AR-показ колекції, яку було повністю оцифровано та переміщено у 3D в Insta-фільтри, практично ніхто не розумів, що це і навіщо нам такі надважкі проєкти. Також було важко оцінити речі без фізичного контакту з ними, деякі з гостей не знали, що колекція реально існувала і була доступна для купівлі, хоча ми на цьому наголошували скрізь, коротше було складно входити в цю бурхливу річку інновацій.

Але зараз ми живемо у світі, де доповнена реальність та діджитал-показ вже не виглядають дивно, це зрозумілі інструменти.

Настав час зробити ще один крок вперед і занурити гостей в атмосферу показу "з головою". Я дуже рада, що ми робимо це в такій крутій команді однодумців та гіків. І ще більше рада тому, що нас підтримує Український культурний фонд — це дозволило повністю сконцентруватися на ідеях. Чи не вперше відчуваю повністю вільним свій творчий погляд», — коментує дизайнерка FINCH Катерина Бякова.

FINCH ART SHOW — це перший в історії модний показ, що інтегрує глядача безпосередньо у модне шоу та дозволяє кожному побачити себе крізь камеру смартфона у речах з нової колекції українського бренду FINCH.

Кожен образ нової колекції #finchARTshow — результат колаборації модного бренду з сучасним митцем. 12 повних луків з одним або кількома принтованими елементами дизайнери FINCH створили разом з командою художників різних стилей та технік, з України, Швейцарії та Японії.

Бренд самостійно визначився з 11-ма співавторами нової колекції. Ними стали Володимир Будніков, Влада Ралко, Катя Бучацька, Дарія Кузьмич, Юрій Денисенков, Юлія Бєляєва, Нікіта Власов, Мітя Фенечкін, Нана Бякова (всі - Україна), Маріанна Холленштайн (Швейцарія), Такахіко Ісії (Японія).

12-ту мисткиню команди FINCH ART SHOW, Поліну Бойчук, обрала аудиторія шляхом голосування в Instagram.

502
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно