Bulanov büro та White Studio Design розробили туристичну айдентику Приазов’я

Bulanov büro та White Studio Design спільно із командою Zruchno.Travel на замовлення проєкту USAID ERA розробили туристичний бренд та айдентику Приазовського регіону, що об’єднує п’ять ключових туристичних локацій: Генічеськ, Бердянськ, Кирилівка, Маріуполь, Мелітополь.

В рамках підготовки до проєкту автори провели аналітичне дослідження, 7 фокус-груп та майже 100 консультацій з із зацікавленими сторонами. Усього вони розробили 3 концепти, серед яких експерти обрали один. 

Головним гаслом туристичного регіону стало «Колоритне Приазов’я», що стисло виражає варіативність відпочинку та подорожей Приазов’ям. Тут є достатньо багато туристичних точок, зокрема морський курорт, «Кам’яна могила», скіфські кургани, легенди про амазонок, рожеві озера, мінеральні та грязьові лікувальні джерела, національні природні парки тощо.

Логотип складається зі шрифтової частини на базі гарнітури Rockstar і знаку стилізованого паперового літачка-стрілки. 

Перший образ, який закладали в символіку знаку — це стрілка навігації. Наступний впізнаваний образ — паперовий літачок, що несе ідею легкості вільного, нічим не обмеженого руху, мрії, інтуїтивної подорожі.

Айдентика має презентувати територію та цінності всіх її об’єктів як єдиного туристичного ансамблю. Саме тому за знак був обраний не статичний образ, а динамічний — стрілка або літачок, який візуалізує ідею подорожі всім регіоном.

Для підтримки ідеї колоритності й варіативності відпочинку літачок ділиться на 6 сегментів різного кольору. Таким образом утворюється напівабстрактний образ, який відсилає до асоціацій із квіткою з різноколірними пелюстками, пляжною парасолькою тощо.

Статичні елементи лого — літачок, стрілка, квітка — динамічно перетворюються один в інший. Це теж створює в глядача позитивні асоціації: літачок розгортається ніби дорожня карта, а розкриття пляжної парасольки візуалізує ідею розкриття колоритності й багатокомпонентності туристичного регіону. Під кожним сектором парасольки прихована якась родзинка Приазов’я: мелітопольска черешня, сивашська сіль, Бердянський маяк, Кам’яна могила, тощо.

Основним візуальним елементом айдентики є парасолька із фірмовою кольоровою гамою, яка легко адаптується і брендує фото, різні носії, об’єкти та рекламно-сувенірну продукцію.

Слово «колоритне» також є візуальною і вербальною частиною бренду, і використовується у формі короткого хештегу #колоритне як самодостатній елемент для публікацій світлин красивих місць регіону у соцмережах.

З бренд-словом колоритне можна створювати й брендувати різні види місцевих продуктів, наприклад: колоритний лимонад, колоритне морозиво, колоритна кава тощо.


Джерело: telegraf.design.

1121
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно