Cообщество Save Kyiv Modernism представило проект восстановления «Летающей тарелки» на Лыбидской

Автор оригинального проекта «Тарелки» — Флориан Юрьев, архитектор Слава Балбек и сообщество архитекторов Save Kyiv Modernism представили проект реконструкции здания. Они предлагают восстановить памятник и добавить в него новые технологии.


Ця будівля викликає спротив уже 50 років. Я готував цей проект ще у 60-ті роки, його особливістю повинна була стати унікальна світломузична зала. Але прийшли представники ЦК і КДБ і сказали, що треба будівля для Інституту науково-технічної інформації. Тому у цьому проекті я втілив ідею науково-технічного прогресу. Мій проект задумувався не в традиціях старої архітектури, він не приземлений. Тому це насправді не «літаюча тарілка», а «тарілка, що злітає». Якби це була «тарілка», вона б стояла на твердій основі. А я її підвісив. Адже поняття наукового прогресу – поняття цивілізаційне, воно стосується усвідомлення ролі архітектури в житті.

Флориан Юрьев, автор проекта здания Института научно-технической экспертизы и информации

Предложенная концепция проекта почти не предусматривает изменений в дизайне. Архитекторы предлагают восстановить памятник и добавить в него новые технологии.


У першу чергу ми хочемо зберегти паспорт фасаду «Тарілки» та ліквідувати візуальний шум навколо будівлі. По-друге, слід розширити функціонал об'єкта, що можна зробити завдяки розбиттю близько 1600 квадратних метрів приміщення на кілька зон. Наприклад, на першому поверсі можна оупен-спейс, виставковий простір, презентаційно-лекційний майданчик і кафе на 50 посадкових місць. Це необхідно для того, щоб простір міг працювати у режимі 24/7. У такий спосіб його можна зробити цікавим для потенційних інвесторів.

Слава Балбек, основатель Balbek Bureau

По словам архитекторов, проект предусматривает четыре этапа: восстановление архитектурного наследия, расширение функциональной деятельности, модернизация концертного зала, сбережение и восстановление архитектурных решений благоустройства.

Авторы представили свой проект в противовес решению арендаторов сделать «Тарелку» частью ТРЦ Ocean Mall, который строят рядом. По решению Министерства образования, которому принадлежит здание, застройщик получил разрешение на строительство ТРЦ и использование части здания «Тарелки» на 20 лет, при условии реставрации ее конструкции. Проект реставрации застройщик пока не обнародовал.

Источник: the-village.com.ua.

1667
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно