Дебютний фільм українки отримав нагороду Венеційського кінофестивалю

Дебютна стрічка української режисерки Наталі Ворожбит «Погані дороги» отримала нагороду в програмі «Тиждень критики» Венеційського кінофестивалю.

Наталія Ворожбит 

Фільм відзначили як «Найбільш інноваційну стрічку конкурсу» від Веронського кіноклубу (Premio Circolo del Cinema di Verona).

Стрічка «Погані дороги» складається з п’яти окремих новел про відносини людей, понівечених війною. Ідея майбутньої картини взяла початок зі створення однойменної театральної п'єcи, яку Ворожбит написала на замовлення лондонського театру Royal Court. Прем'єра вистави пройшла у жовтні 2017-го, також її ставили і досі грають у Києві. Згодом авторка написала кіносценарій «Погані дороги», а в 2019 році проєкт виграв грант Українського культурного фонду.

Це авторська рефлексія на десятки інтерв’ю та свідчень людей, зібраних мною в регіоні військового конфлікту. Я взяла цілком реальні ситуації, у яких людина в екстремальних умовах здатна проявити свої як найкращі, так і найгірші якості. Участь у Венеційському кінофестивалі для мене – величезний стимул продовжувати знімати кіно.

Наталія Ворожбит 

Джерело: The Village Україна, НВ Style

595
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно