Dentsu представила споживчі тренди 2030

Комунікаційна група dentsu опублікувала глобальний прогноз споживчої поведінки на найближче десятиліття – Consumer Vision 2030. Документ сформовано на основі опитування більше 30 тисяч споживачів по всьому світу і експертів, серед яких, футурологи, вчені, представники техіндустрії і лідери мережі dentsu. Дослідження проводилося протягом останніх 12 місяців.

Consumer Vision 2030 показало, що пандемія значно прискорила розвиток багатьох довгострокових тенденцій. Посилилася гуманізація свідомості споживачів. На перший план вийшли турбота про здоров'я, увага до екологічних проблем, а також запит на емпатію, інклюзивне суспільство і етичне регулювання технологій.

4 ключові теми звіту 2030

Універсальний активізм

Близько 80% людей стурбовані тим, що зміна клімату матиме незворотні наслідки. Реакція компаній на ситуацію багато в чому буде визначати їхню репутацію. В найближчому десятилітті світ може почати перехід до «сталого капіталізму», який значно змінить бізнеси.

Споживачі стануть рідше купувати товари, які негативно впливають на навколишнє середовище. 7 з 10 респондентів очікують штрафів і підвищених податків для «неекологічних» брендів. До 2030 року вживання м'яса буде вважатися таким же шкідливим, як використання викопного палива. Третина опитаних планує їсти менше м'яса або повністю виключити його зі свого раціону.

Синтетичне суспільство

Здоров'я і благополуччя знаходяться у фокусі споживачів у довгостроковій перспективі. Люди розраховують на допомогу технологій в досягненні цих цілей.

34% опитаних готові розглянути можливість впровадження мікрочіпа у свій мозок, щоб посилити фізичні здібності та навички. 32% респондентів сказали, що в майбутньому можуть навіть зважитися на медичне втручання для поліпшення свого ментального здоров'я.

Віртуальний досвід продовжить розширюватися, оскільки більше двох третин споживачів відчувають занепокоєння з приводу відвідування публічних місць в майбутньому. Наступне покоління технологій доповненої і віртуальної реальності забезпечить щоденний іммерсивний досвід і наступ справжньої кіберреальності.

33% людей говорять про те, що в найближчі десять років зможуть довірити турботу про літніх родичів штучному інтелекту і роботам. Очевидно, що подібні зміни будуть викликати більше питань щодо етики використання технологій.

«Здорові» і сміливі бренди

До 2030 року потенційні ризики для здоров'я будуть сильніше впливати на рішення про покупку. На ринку з'явиться більше «здорових» товарів, наприклад, алкосінти – безалкогольні напої, які імітують не тільки смак, але й ефект від вживання алкоголю.

Бренди стануть більше вибірковими, вибираючи споживачів, з якими вони хочуть взаємодіяти. Оцінка надійності людини стане стандартною практикою для компаній і урядів до 2030 року. Третина опитаних вважає прийнятним, що в майбутньому їхні персональні дані будуть використовуватися для подібного соціального скорингу.

Людський дивіденд: повернення до творчості

У найближчому десятиліття на тлі росту автоматизації ще більш цінними стануть людські здібності, такі як творчість і співчуття, а також бренди, які успішно втілять їх у своєму продукті.

До 2030 року товари, ймовірно, будуть маркуватися відповідно до того, чи зроблені вони людиною або роботом. Людиноцентричність буде домінуючим атрибутом преміальних брендів.

Компенсуючи віртуалізацію багатьох сфер життя, люди захочуть частіше проводити вільний час за традиційними настільними іграми, а також влаштовувати вихідні або відпустку у форматі діджитал детоксу. Майже половина споживачів має намір час від часу відпочивати від використання гаджетів і цифрових сервісів.

Повний звіт – за посиланням

994
dentsu Ukraine
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно