Дім Сергія Махна втретє переміг на міжнародному дизайн-конкурсі

Дім під очеретяним дахом — дім Шкруба від студії MAKHNO — переміг на всесвітньо відомому дизайн-конкурсі IIDA 2020 Global Excellence Awards. Його визнали найкращим у категорії «Великі резиденції» саме завдяки унікальній стилістиці — інтер'єр оформлений у стилі, який студія називає сучасним українським.

У домі Шкруба сучасні рішення і тренди переплітаються з традиційними для нашої країни елементами інтер'єру. Так, наприклад, дах вкритий очеретом, стіни всередині будинку — глиною за технікою, яку використовували ще в хатах-мазанках, а із посуду тут — колекційна і авторська кераміка від Махно. А таку назву будинок отримав від вигаданого слова, яким подружжя Махно називають одне одного.

Це дім, з якого почався пошук українського дому — шлях, який триватиме роки, а може й цілі життя. Який він? Що постає у вашій уяві, коли ви чуєте «український дім»? Радянська квартира чи хата в селі? Я мрію знайти цю точку опори. І те, що наш український дизайн, наші традиції раз за разом визнаються у всьому світі, дійсно додає мені сил і натхнення.

Сергій Махно

Церемонія нагородження з Чикаго відбулась у прямому ефірі. Під час неї одна із членкинь журі, Александра «Сенді» МакГіл, провідний дизайнер в Designworks USA (BMW Group Company), яка брала участь у розробці дизайну BMW 3 Series та Mini та у відновленні бренду Rolls-Royce 2003-го року, сказала: «Будинок Шкруба — це фантастичне вираження спадщини власника, його особистості та колекцій. Простори та поверхні багаті кольорами, текстурою та формами. Це незвичайна інтерпретація сімейного будинку. Цей будинок справді викликає у мене бажання познайомитися з родиною, яка там живе. Браво!».

Проєкти оцінювалися на основі застосованих дизайнерських рішень, рівня використання матеріалів, а також досконалості, естетики, креативності та функціональності. Дім Шкруба став єдиним переможцем від України.

Раніше Дім Шкруба від Студії MAKHNO отримав золото на International Design Awards, A’ Design Award & Competition, а також гран-прі українського конкурсу «Інтер’єр року».

Ще один проєкт студії Махно став фіналістом IIDA 2020 Global Excellence Awards — інтер’єр квартири Mazanka Apartment вийшов у фінал номінації «Малі резиденції». 


Джерело: прес-реліз.

977
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно