Дмитро Борисов та «Моя книжкова полиця» створили ресторанний посібник для дітей

Вчора розпочався попередній продаж ресторанного посібника для дітей. Його авторами стали ресторатор Дмитро Борисов та письменниця Маша Сердюк. Над ілюстраціями працює Тетяна Калюжна.

Це перший посібник з ресторанної справи, виданий саме для підлітків та дітей.


Книга пояснить: 

  • Чому люди ходять у заклади?
  •  Як відкрити ресторан самостійно, з друзями або за допомогою інвестора? 
  • Що таке бізнес-план і для чого він потрібен?
  •  Які бувають концепції закладів? 
  • Яке місце розташування краще обрати? 
  • Як працює кухня і які на ній потрібні прилади? 
  • Що робити з продуктами, як їх замовляти і де зберігати? 
  • Як скласти самостійно меню? 
  • Які існують правила етикету в ресторані?

Книга базується не тільки на успішному досвіді рестораторів, а і на помилках, щоб інші могли з легкістю їх оминути і створити рентабельний бізнес з нуля та забезпечити його життєдіяльність у кризових умовах.


І на додачу кожен отримає ексклюзивні рецепти для сімейної вечері від Дмитра Борисова.

«Я певен, що 2021-ий рік – це час, коли треба ділитися. В тому числі, знаннями. Саме тому ми з командою чесно розповідаємо про те, що відбувається за лаштунками ресторанного бізнесу в Borysov Academy. Саме тому я ані хвилини не сумнівався, коли видавництво «Моя книжкова полиця» запропоновувало разом створити унікальну книгу – перший дитячий посібник з ресторанної справи.
Я дуже хочу, аби він був не просто захоплюючою книжкою про мрію, а інструментом для перетворення мрії на бізнес-проект та страви свого життя.
Коли 11 років тому я відкривав перший ресторан, в мене було дуже багато натхнення, дитячі спогади та, якщо чесно, обмаль знань. З «Барсуком» я вчився всьому. Наприклад, дізнався, що відкритий гриль в закладі, який працює на першому поверсі будинку – круто виглядає в моїй уяві, а на практиці дуже швидко ароматизує повітря. І не так, як про це мріють гості.
Однією рукою нарізав овочі на салат, а іншою заповнював папери для «контролюючих органів». Зустрічав особисто кожного гостя і думав над тим, як організувати закупку на завтра.
Я перетворював кожну помилку на досвід. І дуже багато мріяв. І ось в нашій Сім’ї вже більше 60 закладів: від ресторанів нової української кухні до фуд-холів. Ми навчили людей їсти устриці на пікніках, в чергах та навіть на заправках)
Ми зробили стільки всього такого, про що інші навіть боялися мріяти.
І я був би щасливий, якби якомога більше людей замість того, аби прощатися з дитячими мріями, втілювали їх – спираючись на знання тих, хто вже ціною власного досвіду та помилок пройшов певний шлях.
Переглядаю зміст і розумію, що такий «магічний посібник» став би в нагоді багатьом дорослим також».

Дмитро Борисов


«Це дуже важлива книжка. Бо вона не лише розповідає про велику мрію (як, власне, це робить більшість дитячих книжок), а й детально пояснює, як цієї мрії досягти. Вважаю, що кожна дитина має змалку розуміти: будь-яка мрія може стати реальністю, треба лише докласти певних зусиль».

Маша Сердюк



Один примірник коштує 490 гривень. Замовлення можна зробити за посиланням.

992
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно