До дня дизайнера діє знижка на класичні книги для освоєння професії від Дона Нормана

У рамках серії книг «Креативна кар’єра» українське видавництво ArtHuss публікує видання, які допомагають представникам творчих професій покращувати навички. Зокрема, дизайнери тепер мають змогу прочитати класичні праці Дона Нормана українською. Проте «Емоційний дизайн» та «Опанувати складність» корисні не лише дизайнерам, але й тим, хто хоче з’ясувати, як влаштований світ навколо і чому одними речима користуватися приємно, а інші викликають роздратування.

Дон Норман – професор когнітивних наук, автор терміну user experience та справжній ентузіаст, який присвятив значну частину життя дизайну та вивченню його впливу на поведінку людей. Також він є почесним професором американських та європейських університетів та входить до консультаційної ради енциклопедії Britannica. Його праці висвітлюють орієнтований на користувача підхід до створення речей. А досвід викладання дозволяє чітко та наочно донести думку до читачів.

«Емоційний дизайн» розкриває три рівні сприйняття людини: інстинктивний, поведінковий та рефлексійний. Чому люди платять за страх, звідки виникає потреба придбати дорогі коштовності і чому в магазинах час від часу змінюють розстановку продуктів? Дон Норман розповідає, як звичайна вода, розлита у «особливі» пляшки стає «елітною», як створюють продукти, що задовольняють користувачів на різних емоційних рівнях, як мають виглядати роботи, чому ми бачимо у неживих предметах обличчях… І у післямові Дон Норман надихаюче зауважує, що ми всі – дизайнери. Адже кожен з нас творить власний простір, добирає предмети, оточення та інтерпретує їх.

У книзі «Опанувати складність» автор аналізує, чому деякі речі у світі зумисно ускладнені та як спростити людям життя за допомогою дизайну. Дон Норман вважає, що життя з новими технологіями може викликати незручності. Проте складність – це те, що можна подолати. Вона спонукає проявляти креативність у пошуках рішень. Автор розповідає, як можна продумати дизайн черг, аби очікування не здавалося безкінечним, як облаштувати лікарні, щоб перебування там не здавалося в’язницею… А найголовніше, пояснює на прикладах, як дизайн допомагає людям.


  • До Всесвітнього дня графічного дизайну на обидві книги Дона Нормана діє знижка на сайті видавництва ArtHuss. Також читачі CASES можуть отримати знижку 15% з промокодом cases.
937
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно