До Дня незалежності «Сільпо» звуками супермаркету зіграв «Червону руту»

Музичний перформанс створили, щоб нагадати про автора легендарної пісні Володимира Івасюка. Участь у зйомках взяла сестра композитора Оксана Івасюк. 

«Сільпо» зіграв відому українську пісню «Червона рута» за допомогою звичних звуків супермаркету. Таким чином мережа нагадала про автора відомої пісні, співака і композитора Володимира Івасюка, з нагоди 50-річчя від першого виконання “Червоної рути” її автором у складі ВІА «Смерічка».

До музичного перформансу долучилась Оксана Івасюк, молодша сестра композитора.

«Я була така зворушена! Зараз ця пісня лунає по всьому світу, а тоді, на початку 1970-х, вона підштовхнула Володю до важливого рішення — стати професійним композитором, — говорить Оксана Івасюк. — Він був талановитим, відомим і поглинутим своєю творчістю, надихав і вів за собою тих, у кого в серці грає українська пісня. А я дивувалась тому, як він знаходив час для мене, приділяв увагу. Брат навіть написав для мене колискову».

Володимир Івасюк — один з основоположників української естрадної музики. Він написав 107 пісень, 53 інструментальні твори, музику до кількох спектаклів. «Червона рута» полюбилася фанатам українського футболу — її часто співають під час матчів, а у 2018 році «Червона рута» стала офіційним футбольним символом України та візитівкою нашої збірної.

«Важко знайти українця, який ніколи не чув слів “Ти признайся мені”, але виявилось, що не всі знають автора «Червоної рути». Пісня так гармонійно вплітається в український культурний код, що багато людей досі вважають її народною, — підкреслює Катерина Огуряєва, маркетинг-директорка «Сільпо». — Цей перформанс став незвичайною і чуттєвою присвятою як «Червоній руті», так і Володимиру Івасюку, чия пісня завжди відгукуватиметься в серцях українців».

Додатково

«Сільпо» — одна з найбільших національних мереж продовольчих супермаркетів України, заснована в 1998 році. Станом на липень 2021-го нараховує понад 300 супермаркетів, зокрема 4 делікатес-маркети Le Silpo. Входить до однієї з найбільших торгово-промислових груп України Fozzy Group.

973
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно