Doc.ua і Hackathon.Expert запрошують на хакатон для розробки розумного медичного помічника

З 19 по 21 березня медичний онлайн-хаб Doc.ua проведе хакатон. Його мета — розробити розумний медичний помічник. Продукт допоможе ефективніше діагностувати захворювання і швидше підбирати необхідну медичну послугу.

Хто організовує хакатон

Хакатон спільно проведуть Doc.ua, Hackathon.Expert та факультет комп'ютерних наук і кібернетики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Захід пройде за підтримки компанії Apostera. Вона займається програмними продуктами для автомобільної промисловості.

У Doc.ua вже розробили концепцію розумного медичного помічника. Для її реалізації вирішили запросити представників ML/AI ком'юніті. Вони разом зі студентами перетворять цю концепцію в продукт.

Яке завдання стоїть перед учасниками хакатона

Учасникам потрібно створити розумного медичного помічника на базі ШІ. Він стане єдиною точкою входу для користувачів з усіх питань щодо здоров'я, а також спростить їх взаємодію з медициною. Фінальний продукт має бути у вигляді чат-бота.

У 21 столітті користувач хоче отримати простий, зрозумілий і доступний медичний сервіс. В епоху тотальної цифровізації не може бути по-іншому. Запис до лікаря, онлайн-діагностика та багато іншого — це лише мінімальна база для трансформації медицини. Впевнені, що за допомогою талановитих розробників, а також потенціалу AI та ML ми зможемо наблизити українців до дійсно якісного і доступного медичного сервісу, а розроблений продукт покаже, які є основні болі в українців в плані медицини і як їх можна вирішити за допомогою технологій. 

Организатори хакатону

Що повинен уміти розумний помічник

  • визначати хворобу по набору симптомів;
  • радити необхідні аналізи при певних симптомах;
  • за симптомами визначити лікаря, до якого потрібно звернутися;
  • знайти потрібного лікаря, записати на консультацію в зручний час або викликати його додому;
  • знайти потрібні ліки та замовити доставку;
  • допомагати розшифрувати результати аналізів;
  • нагадувати про прийом таблеток;
  • стежити за основними метриками здоров'я і давати поради з активності.

Як пройде хакатон

Хакатон пройде з 19 по 21 березня в онлайн-форматі. У ньому зможуть взяти участь 30–70 учасників — 10–20 команд до 4 осіб. Для комунікації планують використовувати Zoom, Telegram і Skype. Команди отримають консультації та підтримку від менторів з експертизою в темі хакатону.

Рішення щодо переможця прийме журі, що складається з галузевих експертів. У їх числі — СPO Doc.ua Кирило Латиш, CMO компанії В'ячеслав Руденко, CТO проєкту Сергій Шилов та CEO Mawi Band Рон Фрідман. В кінці хакатону команди отримають 5 хвилин на презентацію прототипу. Ще п'ять піде на Q&A-сесію з журі. Кращі рішення на треку отримають грошову винагороду з призового фонду.

Подати заявку на участь в хакатони можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdrwk0XSlZC91pvdPT-x42IxVTYVkgfteFvlg-pRNJFzbeXOA/viewform

Організатори

Doc.ua — медичний онлайн-хаб, заснований у 2014 році: аудіоконсультаціі, виклик лікаря додому, доставка препаратів або запис до медичного фахівця. У базі Doc.ua вже понад 11 000 лікарів і понад 1500 медустанов по всій Україні.

Hackathon.Expert — професійні організатори хакатонів і подібних заходів. Через свої івенти компанія просуває Data Science та інші технології.

Apostera — компанія з фокусом на програмних продуктах для автомобільної промисловості.


Джерело: прес-реліз.

1029
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно