«Довженко-центр» открывает Музей кино

12 сентября «Довженко-центр» отмечает 25-летие. Вместе с этим, в Центре открывается Музей кино. 

Первая выставка Музея кино называется «ВУФКУ. Lost&Found». Она посвящена Всеукраинскому фонду киноуправления (ВУФК) — государственной организации, которая в 1920-е годы сформировала украинскую киноиндустрию. 

Завдяки ВУФКУ українське кіно вийшло на міжнародний ринок — наші фільми показували в Німеччині, Франції, Нідерландах, Британії, США та Канаді. Уклавши угоди з ключовими гравцями індустрії, такими як Kodak, Pathé та Agfa, ВУФКУ стало одним із кіногігантів у тогочасній Європі та вже серед сучасників здобуло славу «українського Голлівуду».

По словам организаторов, проект «ВУФКУ. Lost&Found» — это история о революционном взрыве в украинском кино, одном из самых успешных модернизационных проектов украинской культуры, который был уничтожен и забыт почти на век.

Історія української культури 1920-х — це багато в чому історія втраченого. Нині з більше як 140 повнометражних ігрових фільмів, створених ВУФКУ, повністю втраченими вважаються близько 60 стрічок. Багато вцілілих фільмів дійшли до нас неповними (без однієї чи кількох частин).

Выставка пройдет с 13 сентября по 1 декабря. 

Источники: сайт «Довженко-центра».


888
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно