Енергоатом та Bitfury Holding B.V. підписали Меморандум про співпрацю зі створення дата-центрів поблизу АЕС

ДП НАЕК «Енергоатом» та голландська компанія Bitfury Holding B.V. підписали Меморандум про співпрацю з метою створення дата-центрів на територіях АЕС України. 

Фотографія: ДП «НАЕК «Енергоатом»

Як зазначається в Меморандумі, його метою є збереження або збільшення обсягів виробництва електроенергії атомною генерацією України та відновлення балансу виробництва/споживання електроенергії в країні. Серед передумов підписання документа сторони зазначили швидке зростання індустрії послуг центрів обробки даних як галузі, в якій знаходять своє впровадження апаратні технології та яка дозволяє консолідувати інформаційні ресурси і скоротити сукупні витрати на володіння ІТ-інфраструктурою.

В документі прогнозується, що загальне енергоспоживання проєкту може сягати 2 ГВт.

Група компаній Bitfury Group орієнтована на реалізацію проєктів у сфері штучного інтелекту, технології блокчейн, цифрових активів, технологій охолодження високопродуктивних дата-центрів та інших. Bitfury є розробником й інтегратором програмних продуктів на базі власної блокчейн-платформи Exonum ™, аналітичної платформи Crystal ™ для різних блокчейн-мереж. 

Bitfury входить у рейтинги глобальних лідерів Forbes Blockchain 50 & Forbes Fintech 50, а також у лист глобальних технологічних піонерів World Economic Forum. 

Джерело: ДП «НАЕК «Енергоатом»

626
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно