FAINA у шортлисті кращих молодих дизайн-студій світу — Dezeen Awards 2021

Одна з найпрестижніших премій у галузі дизайну Dezeen Awards опублікувала шортлист кращих молодих дизайн-студій світу 2021 року (Emerging design studio of the year). Серед них — колекція живого дизайну FAINA від Вікторії Якуші, яка створює меблі, освітлення та декор з українським культурним кодом.

Ім’я переможця буде відоме в листопаді. У жовтні оголосять переможця глядацьких симпатій, якого оберуть на сайті за допомогою відкритого голосування.

Слідуючи філософії живого дизайну, усі предмети FAINA виготовлені вручну з живих матеріалів — глини, дерева, вербової лози, екологічної суміші ztista.

Зв’язок із землею та українське коріння — основні лейтмотиви колекції. З місією передавати історію далі, FAINA надихається давніми символами, ремеслами та віруваннями, відроджуючи їх у сучасному дизайні.

Предмети FAINA експонувались на Milan Design Week, Venice Biennale, Dutch Design Week, Paris Design Week, Stockholm Furniture Fair, Collectible Fair та ін. Нині бренд представлений у 44 країнах світу та має власні галереї живого дизайну в Україні та Бельгії.  

580
FAINA
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно