Фестиваль Wiz-Art оголосив програму та журі

13-й Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art пройде з 7 по 13 вересня у новому форматі – покази відбуватимуться офлайн у Львові, а також на онлайн-кінотеатрі Wiz-Art Film Festival Online.

До конкурсних програм куратори фестивалю відібрали 30 фільмів з-поміж 1300 надісланих заявок. 12 фільмів формують програму Національного конкурсу та ще 18 – Міжнародного. Оцінювати конкурсні програми будуть дві команди журі.

До складу журі Міжнародного конкурсу увійшли режисер, сценарист і продюсер з Румунії Богдан Мурешану, генеральна продюсерка Одеського міжнародного кінофестивалю, членкиня наглядових рад Української і Європейської кіноакадемій Юлія Сінькевич та Анна Корінек, програмна координаторка Міжнародного кінофестивалю в Карлових Варах та Празького фестивалю короткометражних фільмів.

До складу журі Національного конкурсу – британський письменник, режисер, член Академії кіномистецтва і наук Декель Беренсон, культуролог, арт-менеджер і генеральний директор Довженко-Центр: Dovzhenko Centre Іван Козленко та Катерина Горностай, режисерка-документалістка та викладачка Києво-Могилянської академії.

Окрім конкурсних програм, глядачі фестивалю можуть переглянути фільми-переможці 10 європейських фестивалів та долучитися до обрання найкращого європейського короткометражного фільму року. Це відбувається тому, що у 2019-му Wiz-Art став одним з десяти фестивалів-засновників Європейської глядацької нагороди.

Розкривати суть цьогорічного слогану фестивалю будуть чотири підбірки з блоку «Бути тут і зараз»: «Я з тобою. Мистецтво жити», «Свята нерівність», «Відтінки любові» та «Опір системі».

У спеціальних позаконкурсних програмах покажуть комедійну підбірку «От халепа!», фільми про дівчат-переможниць «Дівчата-бунтарки», а також підбірки «Мистецтво – це політика!», «Місто vs. Людина: урбан шортс», «Диваки у світі див» та «Нічні фільми про відверте».

Відкриття фестивалю відбудеться 7 вересня, о 19 годині офлайн показом Sound&Vision. Фільми оживуть на екрані двічі – у супроводі електронної та класичної музики, а також з оригінальним звуком.

Повна програма фестивалю: https://wiz-art.ua/festival/program/

Онлайн покази будуть безкоштовними та доступними для перегляду на онлайн-кінотеатрі фестивалю Wiz-Art Film Festival Online

Тизер Міжнародної програми
Тизер Національної програми

Приєднуйтеся до події 13-й Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art | 13th LISFF Wiz-Art на Facebook, щоб дізнаватися більше цікавого про фестивальний тиждень.

Організатор події: кураторське об’єднання Wiz-Art

13-й Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art відбудеться за підтримки Українського культурного фонду, Державного агентства з питань кіно та Львівської міської ради.

592
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно