FFFACE.ME і тату-артистка Марія Федорівна запустили проєкт проти стигми навколо культури татуювань

У XXI столітті культура татуювання широко популярна у певних колах, але ця тема ще залишається овіяна безліччю стереотипів.

Тату-артистка Марія Федорівна об'єдналася з FFFACE.ME, студією, яка створює комунікаційні проєкти з доповненою реальністю, щоб привернути увагу до стигми навколо татуювань. Разом вони створили Instagram-фільтр із тими фразами, які чують люди з татуюваннями, і ті, хто тільки збирається зробити малюнок. Часто вони звучать від близьких і друзів, які переходять кордони й стають токсичними:

«Ти на лобі собі набий», «Виглядає як бруд», «Ти що, сидів?», «Це наколка?», «На роботу не влаштуєшся», «А навіщо тіло псувати?», «Як це буде виглядати в старості?», «Ти ж дівчина, навіщо тобі татуювання?».

Ідея колаборації прийшла Маші під час роботи. Часто на сеанси приходять з близькими, які замість схвалення та підтримки починають принижувати своїх же коханих за їхній вибір.

«Почуття такту дуже важливе в сучасних реаліях, а близькі люди іноді не помічають, що переходять рамки та нав'язують свою стереотипну думку. Цими фразами я хотіла показати, що ми маємо право обирати абсолютно все. Справа не в татуюванні, а в суспільстві. Я не хочу, щоб якийсь вибір утискався — чи то леопардова сукня, яскраве волосся чи татуювання метелика на попереку», — розповідає тату-артистка Маша Федорівна.

Ініціативу вже підтримала перша українська діджитал-інфлюенсерка Астра Старр. Вона «приміряла» на себе татуювання та поділилася маскою у профілі.

Instagram-фільтр колаборації, який може використовувати та підтримати будь-який охочий, вже доступний за посиланням

922
FFFACE.ME
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно