Курс на масштабування: сервіс фінансового обліку для бізнесу Finmap залучив інвестиції

Український онлайн-сервіс фінансового обліку для власників малого та середнього бізнесу Finmap оголосив про залучення інвестицій.

Олександр Соловей та Іван Каунов, засновники сервісу

В раунді взяли участь інвестиційна компанія BRISE Capital, європейський стартап-акселератор Startup Wise Guys, стартап інкубатор Sigma Software Labs спільно з фондом Inspirium (засновниками є фаундери шведсько-української IT-компанії Sigma Software), а також приватні smart-інвестори, серед яких Дмитро Дубілет, Аркадій Верщебенюк та Маріо Наварро, партнер у Demium Startups. Сума угоди не розголошується.

У команді Finmap розповіли, що інвестиції будуть спрямовані на розробку та маркетинг. Також заплановано розширення команди й тестування нових ринків з найближчою перспективою експансії. Finmap планує розширити географію присутності на ринки Європи, Азії та Латинської Америки. Наразі сервіс представлений в 12 країнах. З початку року команда виросла з 7 до 30 осіб, до кінця 2021 Finmap прогнозують зростання до 50-60 співробітників. Окрім цього, проєкт працює над глобальним партнерством з VISA.

«При створенні Finmap нашою ціллю було показати власникам бізнесу, що такий «біль» як облік фінансів можна вирішити за допомогою технологій. На сьогодні підприємці не мають боятись діджиталізації, а навпаки — цінувати свої кошти та обирати системний підхід в керуванні фінансами. Фінансовий облік в таблицях та консервативних CRM давно не відповідає запитам сучасного бізнесу. Всього декілька кліків у Finmap — і підприємець бачить ситуацію на одному аркуші та приймає правильні рішення й контролює фінанси бізнесу», — коментують Олександр Соловей та Іван Каунов, засновники сервісу.

«BRISE радий підтримати Finmap, за розвитком якого ми спостерігали понад 1,5 роки. Переконані, що команда має всі шанси побудувати потужний міжнародний бізнес в гарячій fintech вертикалі та поступово змінити застарілі підходи до ведення фінансового обліку підприємцями. Важливо, що в компанію повірили не лише українські, але і міжнародні інвестори — це точно підсилить бізнес та допоможе їй досягнути поставлених амбітних цілей. Відзначу, що проєкт отримав значно більший інвесторський інтерес, аніж передбачав поточний раунд, і засновники мали можливість обирати. Погодьтесь, доволі нетипова ситуація для українського стартапу», — розповідає Олександр Яценко, керуючий партнер BRISE Capital.

У європейському стартап-акселераторі Startup Wise Guys, де сьогодні Finmap проходить програму, вважають, що проєкт знаходиться в точці масштабування: «Це дивовижна команда співзасновників, які взаємодоповнюють сильні сторони одне одного. До участі у Startup Wise Guys вони зосереджувались на ринках України та країн СНД, де досягли виняткового росту клієнтів. Настав час масштабуватись: розкрити потенціал ринків за межами Центральної та Східної Європи, визначити, де вони матимуть найбільший вплив та прокласти roadmap. В цьому їм допоможемо ми», — поділилась Олександра Балкова, портфоліо директор в Startup Wise Guys.

Валерій Красовський, CEO та співзасновник компанії Sigma Software відмічає: «Ми завжди підтримуємо розвиток підприємництва, а сервіс Finmap допомагає малому та середньому бізнесу вести облік фінансів ефективно і зручно. Наша концепція передбачає розумні інвестиції в проєкти, де наш досвід та можливості будуть потрібними. Саме тому Sigma Software Labs та інвестиційний фонд Inspirium підтримують цей сервіс та із задоволенням відкриють можливості виходу на зовнішні ринки. Крім того, в рамках Inspirium ми даємо можливість інвестувати в стартапи не тільки великим компаніям, але й українським ІТ підприємцям та інженерам, які готові вкласти свої кошти в продукти з великим потенціалом. Так, партнерами інвестиції в Finmap стали засновники харківської компанії IdeaSoft, яка з цього року є частиною Sigma Software Group, а також CEO іншого успішного українського стартапу Datrics.ai».

За допомогою user-friendly інтерфейсу, який команда перезапустила разом з Дмитром Дубілетом, та підтримки telegram-боту, Finmap забезпечує доступ користувачів до фінансової аналітики бізнесу. Інформація про витрати та доходи бізнесу зображується на дашбордах та фільтрується за категоріями проєктів та клієнтів. Окрім цього, гнучкі рівні доступу дозволяють делегувати внесення даних команді. Є функція створення регулярних та майбутніх платежів, а також автоматична синхронізація через API з рахунками monobank та «ПриватБанк». Це істотно полегшує управління фінансами малого і середнього бізнесу.

Додатково Finmap подбав про якісний та живий клієнт-сервіс, який доступний цілодобово всередині програми у спеціальному чаті зі співробітниками компанії. Розв'язувати питання з менеджером користувач також може в будь-якому зручному для нього месенджері: Viber, Telegram або WhatsApp.

Довідка

Finmap — хмарний сервіс, з'єднання якого захищені SSL-шифруванням, а дані зберігаються у хмарі Amazon. Також з метою безпеки сервіс не зобов’язує користувачів вносити офіційні дані, як, наприклад, код ЄДРПОУ та повну назву компанії. Це надає користувачу впевненість у тому, що його дані не будуть використовуватись сервісом.

Сервіс заснували серійні підприємці Олександр Соловей та Іван Каунов у 2019 році. У 2020 проєкт потрапив у шорт-лист переможців Pitch Day та отримав грант у розмірі $50 тис. від Українського фонду стартапів. Навесні 2021 року до команди приєднався Дмитро Дубілет, співзасновник Monobank.

585
Finmap
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно