Фонд Genesis інвестує 100 000 доларів в стартапи з України, які пройдуть до акселератора Y Combinator

Український венчурний фонд Genesis Investments інвестує 100 000 доларів в стартапи з України та Білорусі, які пройдуть до акселератору Y Combinator.

Щоб подати заявку до Genesis Investments, стартапам потрібно відразу після підтвердження від Y Combinator зв'язатися з фондом. Для укладення угоди потрібно підтвердити, що стартап пройшов відбір до акселератора. 

Репрезентація українських і білоруських стартапів у топовому світовому акселераторі дуже слабка. Подача заявки — крок до великих труднощів. Крім нашої інвестиції, будемо продовжувати робити для портфельних стартапів речі, які, як і раніше, важко знайти. Це управління продуктом, performance-маркетинг, брендинг і піар. 

Віталій Лаптенок, керуючий партнер Genesis Investments

Genesis планує інвестувати за згодою SAFE (Simple Agreement for Future Equity) на тих же умовах, які пропонує Y Combinator. SAFE — це договірна форма інвестицій, за якою інвестор вкладає гроші в компанію, а акції цієї компанії отримує пізніше.


Y Combinator — американський бізнес-інкубатор, який двічі на рік відбирає від 100 до 200 стартапів, інвестує 125 тисяч доларів у кожен і інтенсивно працює з ними 3 місяці. За акселерацію Y Combinator отримує 7% в компанії. Програма закінчується демо-днем, який відвідують 600-800 інвесторів і дивляться онлайн понад тисячу. В середньому, з Y Combinator компанії залучають від 500 тисяч до 3 мільйонів доларів Pre-seed та Seed-раундах при оцінці в 6–15 мільйонів. 

Genesis Investments — український венчурний фонд, який інвестує на ранніх стадіях в стартапи, засновані талановитими командами зі Східної Європи. Genesis Investments орієнтований на стартапи з галузей інтернет-освіти, цифрової медицини, мобільних додатків, рекламних технологій та штучного інтелекту.



Джерело: Ліга.Новости.

606
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно