ФОП зможуть платити податки та подавати звіт в податкову через «Дія»

Незабаром підприємці зможуть здавати звітність та сплачувати податки через мобільний застосунок і сайт «Дія». Перші такі послуги стануть доступні в кінці квітня для ФОП 1–3 груп без найманих працівників на спрощеній системі оподаткування.

В «Дії» можна буде:

  • задекларувати доходи,
  • сплатити податки й збори ФОП (єдиний податок та ЄСВ),
  • отримати довідку про доходи та сплачені податки,
  • переглянути дані про стан розрахунків з бюджетом.

Заповнення декларацій у «Дії» буде максимально автоматизовано. Система заповнюватиме за користувача всі поля так, що йому треба буде відповісти лише на 4 запитання. До прикладу, сьогоднішня декларація — це 2 сторінки з більш ніж 30 полями. 

Також через «Дію» можна буде отримувати сповіщення про строки оплати, податкові зобов’язання або заборгованості. Це допоможе підприємцям уникнути штрафів та зекономить кошти.

Розробники обіцяють інтегрувати «Дію» з банками, тож за бажанням користувач зможе бачити у застосунку або на сайті загальну суму надходжень за обраний звітний період з ФОП-рахунку або рахунків. Важливо, що суму доходів бачитиме тільки користувач. «Дія» лише робить запит до банку й заповнює відповідне поле в декларації, але не зберігає жодних персональних даних.


Джерело: Міністерство цифрової трансформації, AIN.UA.

712
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно