Формат 3×3 як унікальна фішка бійцівського YouTube-турніру Pit Bull Fight

Українська команда перемогла одну з найсильніших команд Білорусі у першому інтернаціональному поєдинку, ставши тріумфатором командних боїв уже вдруге в історії проєкту.

На початку квітня 2021 року стартував третій сезон легендарного бійцівського турніру Pit Bull Fight, що проводиться під егідою провідного бренда енергетичних напоїв PIT BULL™. Концепція вже добре відома фанам: змішані бої серед представників різних видів бойових мистецтв, відсутність традиційних промоутерів і рейтингів, власні медіамайданчики та розвиток згуртованого PBF-ком’юніті. Наразі проєкт зібрав вже понад 6,5 мільйонів переглядів та понад 90 тисяч підписників на YouTube. В третьому сезоні значно зросла кількість учасників: до кінця липня на рингу себе покажуть біля сотні спортсменів у понад 30-ти випусках шоу.

Одним із найулюбленіших видовищ для вболівальників та самих бійців за весь час існування Pit Bull Fight стали командні бої 3×3 – унікальний формат, задуманий як майданчик для вивільнення енергії футбольних хуліганів і не лише у цивілізований спосіб, для скерування безконтрольних вуличних розборок у конкурентне спортивне русло. «Чекаю 3×3 більше, ніж свого дня народження!», «Формат 3х3 у вас виходить робити чудово, хлопці», – пишуть фоловери у коментарях до тизера третього сезону. Тож, як показала практика, концепція здобула успіх.

Загальні правила колективного протистояння такі: дві команди по три спортсмени у кожній сумарною вагою до 250 кг ведуть двобій тривалістю 20 хвилин у режимі постійної ротації. Всього дозволено до п’яти замін у кожній команді, а також не більше 30 секунд роботи в клінчі та партері. Перша пара визначається жеребкуванням, а подальшу тактику чергування команда визначає самостійно. У форматі бою 3×3 найважливішою є спільна стратегія і довгострокове бачення, адже кожен боєць відповідальний не лише за себе, а за колективний результат.

Вперше 3×3 було презентовано у Pit Bull Fight 2020 року. 18 серпня пройшов тест-драйв формату: на октагон вийшли команди професійних спортсменів «Кратос» vs «Легіон». 13 жовтня відбувся знаковий командний бій найпринциповіших суперників – угруповання фанів «Динамо» Capitals проти ультрасів ЦСКА Army Legion. Футбольного клубу останніх не існує вже майже 10 років, але це не припиняє довгу історію ворожнечі на трибунах і вулицях. Відео цієї легендарної заруби набрало майже 400 тисяч переглядів! 15 січня 2021 року, у міжсезоння, столичний Puncher Boxing Club вийшов проти спортивного клубу «Схід». 23 травня Puncher Boxing Club продовжив серію перемог, подолавши найсильніший спортивний клуб Мінська Academy MMA!


  • Academy MMA – одна з найкращих професійних бійцівських команд у Білорусі, всі учасники якої є досвідченими бійцями з міжнародними титулами. Влад Мішкевич, 26 років, майстер спорту міжнародного класу з панкратіону. Закинув навчання, пройшов «школу життя» в армії, довів усім, хто вважав його посереднім бійцем, кардинально протилежне! Павло Масальский, 26 років, чемпіон світу та майстер спорту міжнародного класу з ММА. Чемпіона з Мінська прозвали Добрим, але в клітці він перетворюється на справжнього звіра! Роман Рожков, 28 років, чемпіон кубка Балтики з ММА, призер Чемпіонату Республіки Білорусь із рукопашному бою, чемпіон Білорусі з панкратіону–2020. У спорті 15 років, на рингу – просто машина!
  • В українській команді Puncher Boxing Club – наступні воїни. Роберт Воробйов, 29 років, майстер спорту з ушу саньда, пурпуровий пояс із джиу-джитсу. Футбольний хуліган із Миколаєва, харизматичний і вольовий боєць. Єгор Костюченко, 22 роки, чемпіон світу з ММА–2019, чотириразовий чемпіон України з панкратіону, чемпіон із кікбоксингу. Один із найкращих у банді ультрас «Динамо» Capitals, вуличні бійки перетворили його на універсального солдата. Діма Гриценко, 23 роки, професійний боєць ММА із численними регаліями. Переїхав до столиці з невеличкого містечка Шепетівка. Пішов у спорт, щоб довести всім скептикам, що він – чемпіон світового масштабу!
Більшість героїв нашого шоу, які вже встигли стати його зірками – колишні звичайні хлопці з маленьких неперспективних містечок або суворих спальних районів. Пройшли через складні часи, загартували характер і зробили себе самі. Тепер подією, учасниками якої вони є, гаряче цікавляться всі: від менеджерів середньої ланки до агресивних підлітків, що регулярно потрапляють у халепу. І це той фактор, який бренд PIT BULL взяв у фокус уваги, 2020 року окресливши свою соціальну місію – виховання та спортивне мотивування проблемної молоді. Pit Bull Fight наочно демонструє, чого можна досягти, якщо змінити хаотичні виплески енергії на круті спортивні амбіції, братський дух і бійцівський кураж у межах професійного октагону та людської етики.

Геннадій Довгань, маркетинг-директор Групи Компаній «Нові Продукти»

Наразі триває третій сезон бійцівського турніру, що вже відкрив понад 250 нових імен у світі спорту і отримав золоту статуетку Effie Awards Ukraine 2020. Реліз свіжих боїв відбувається двічі на тиждень, у середу та неділю, на офіційному YouTube-каналі Pit Bull Fight.

880
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно