Фотопроєкт «Вільні» розповідає про український національний одяг

Фотопроєкт про український національний одяг «Вільні», створений за участі волонтерів, — це проєкт-присвята архаїчній, неповторній та самобутній українській культурі. Про це зазначає команда.

Куратором і стилісткою проєкту стала Марія Квітка — художниця по костюмах, відома роботою над художнім фільмом «Чорний ворон» та документальною стрічкою «Спадок». Серед учасників — військовий медик і ветеран АТО Олександра Завальна, бандурист і учасник гурту ONUKA Євген Йовенко, українська телеведуча Роза Аль-Намрі. На них одяг, який сто років тому носили в різних куточках України: на Київщині, Полтавщині, Вінниччині, Рівненщині, Закарпатті, Сумщині.

«Український національний одяг — окремий вид мистецтва. Щоб зберегти нашу культурну спадщину, шестеро українців, які нині займаються волонтерством, одягли традиційні строї у неймовірно чуттєвому фотопроекті «Вільні», — написала Олена Зеленська у своєму Telegram.

Фотографом проєкту став Дмитро Комісаренко. Автором колажів — молодий художник Данієль Скрипник. Усі учасники працювали над проєктом безоплатно, а фотороботи були надані у відкритий доступ для загального користування.

2240
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно