Глобино х Fedoriv: народження особливих нямНямських

Приходить до нас одного разу команда «Глобино» і каже: «Хочемо бути лідерами в сегменті сосисок». А ми такі: «Say no more! Хоча ні, розкажіть детальніше про свій ринок і продукт»…

Проаналізувавши ринок, конкурентів, поспілкувавшись зі споживачами, ми зрозуміли, що є сенс виходити в комунікацію лише флагманської лінійки: сосиски вищого ґатунку, за особливим рецептом, і щоб одразу очищені. Але спочатку цю лінійку треба було зробити.

Почали з назви: шукали таке слово, щоб, з одного боку, поміж віденських і брауншвейзьких бути помітними, а з іншого — щоб миле і трішки кумедне. Потім дизайн: помітний, але «харчовий», бо це ж їжа, має бути запакована так, щоб хотілося їсти. Ще кілька SKU з різного м’яса: свинини, курочки, телятини та індика — і готово. Так на світ з’явилася лінійка «Нямські»: здавалось би, традиційний сосисковий неймінг, але ж ні.

А поки придумували назву, не припиняли допитувати споживачів. Виявилося, що хоч сосиски їдять усією родиною, купують їх переважно мами. Бо ж сосиски рятують у будь-якій ситуації: коли прийшла з роботи, а сил уже нема; коли і так вставати рано, а ще й сніданок зробити на всіх; коли субота зрештою, і мамі треба трішки відпочити! А головне: коли є сосиски, то матуся може бути спокійна, бо ніхто не лишиться голодним. І тут ми зрозуміли: це ж і є велика місія «Глобино» — бути на службі у матусь! Записали це у слоган.

Ну і, знаєте, як буває: хотів помити посуд, але захопився і відмив усю кухню? От і ми так: почали з «Нямських», а потім зробили ребрендинг усіх лінійок, щоб бренд був цілісним. Тепер вони поступово оновлюватимуться на полицях магазинів:

А далі вже як у підручнику: зробив гарне — покажи людям. У комунікацію ми вийшли з «Нямськими» (досі гигикаємо з цієї милої назви), а ще написали тонку ліричну хвалу матусі, яку виконує Потап, на музику від MOZGI Studio.

1924
Fedoriv Group
Україна
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно