Google представив топ-запити 2020 року в Україні

Традиційно в кінці року Google представляє підсумковий рейтинг найпопулярніших запитів українських користувачів Google. Проаналізувавши безліч пошукових запитів, команда дізналася, які з них стали найбільш швидко зростаючими за рік, що найчастіше шукали українці і які питання задавали Google в 2020 році.

У році, що минає українців найбільше хвилювали питання, пов'язані з коронавірусом — найпопулярнішим пошуковим запитом 2020 року в Google Україна став «Коронавирус». Крім того, в 2020 році зросла кількість запитів на тему дистанційного навчання – серед найпопулярніших запитів року сервіс Google Classroom, освітній проєкт «На урок» і сервіс для відеоконференцій Zoom. Також українці цікавилися виборами в США, телевізійним шоу «Холостячка» і святами 2020 року.

В категорії «Фільми» в 2020 році українці найчастіше шукали в Google фільм 2011 року Стівена Содерберга «Зараза». Більшу частину місць в першій десятці зайняли продовження популярних фільмів: «Чаклунка: Повелителька темряви», «Після сварки», анімація «Крижане серце 2», українська комедія «Скажене весілля 2». Також українців цікавила оскароносна корейська драма «Паразити».

У категорії «Книги» перше місце зайняв роман XIX століття американської письменниці Луїзи Мей Олкотт «Маленькі жінки». В першу десятку також потрапили класичний роман Джейн Остін «Гордість і упередження», фентезі «Відьмак» Анджея Сапковського, антиутопія Джорджа Оруелла «1984» і один з найвідоміших романів Стівена Кінга «Воно».

Користувачі також намагалися з'ясувати, що означає молодіжний сленг: що таке ауф, краш і крінж.

Повністю список найпопулярніших запитів 2020 року в Україні можна переглянути на сторінці Google

Джерело: Oфіційний Блоґ - Google Україна 

1005
CASES
Україна, Київ
Пробний період
Отримайте 7 днів доступу до всіх курсів безкоштовно

Отримайте доступ до всіх онлайн-курсів від Креативної Практики про дизайн, розробку та креативне підприємництво.

Отримати безкоштовно